Η κατάρα των Ωνάση ξαναχτυπά - Free Sunday
 Η κατάρα των Ωνάση ξαναχτυπά

Η κατάρα των Ωνάση ξαναχτυπά

Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις ούτε διαψεύσεις στα δημοσιεύματα που οργιάζουν τις τελευταίες μέρες, το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση και, απ’ ό,τι φαίνεται, δύσκολα θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στον γάμο του.

Ίχνη στο Instagram

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Epoca» ήταν η πρώτη που δημοσίευσε ενυπόγραφο άρθρο, σημειώνοντας πως ο Ντόντα είχε επιβεβαιώσει στον δημοσιογράφο τον χωρισμό. Η εφημερίδα υπογράμμισε ως ακριβή τα υποτιθέμενα λεγόμενα του Ντόνα πως «είναι πραγματικά μια καταιγίδα, αλλά δεν θα εγκαταλείψω την αγάπη μου. Δεν θα είναι εύκολο και θα το παλέψω μέχρι το τέλος». Φήμες θέλουν τον Αλβάρο να απάτησε την Αθηνά με μια Ισπανίδα καλλονή, ενώ αναφέρουν πως η χρυσή κληρονόμος του Ωνάση τους έπιασε επ’ αυτοφώρω και κάπως έτσι επήλθε το ρήγμα στη σχέση τους. 

Άλλοι κάνουν λόγο για το γεγονός ότι η Αθηνά ήθελε εδώ και καιρό να γίνει μητέρα αλλά ο Ντόντα το απέφευγε διακριτικά. Άλλωστε η τρυφερότητα με την οποία η Αθηνά μεγάλωνε όλα αυτά τα χρόνια την κόρη του Ντόντα ήταν έκδηλη στις φωτογραφίες που κατά καιρούς έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και δεν ήταν λίγα τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης που προβληματίζονταν για το γεγονός πως το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει δικά του παιδιά. Η «Epoca», πάντως, αναφέρει πως ο Αλβάρο ντε Μιράντα δίνει λίγο χρόνο στην Αθηνά, αλλά σκοπεύει να παλέψει για να σώσει τον γάμο του. 

Ο ίδιος, στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, έσβησε τις περισσότερες φωτογραφίες στις οποίες ήταν μαζί με την Αθηνά, αφήνοντας μόνο τρεις: στη μία η Αθηνά σε μικρή ηλικία απεικονίζεται με τη μητέρα της Χριστίνα και σε δύο το ζευγάρι είναι μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες μέρες φωτογραφία που ανέβασε, η οποία συνοδευόταν από το εξής σχόλιο στα αγγλικά: «Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι, μέχρι το να είσαι δυνατός να είναι η μοναδική επιλογή που έχεις». Στην εν λόγω φωτογραφία κάποιος φίλος ή απλός χρήστης σχολίασε: «Ντόντα, να πολεμήσεις για την αγάπη σου με δύναμη».

Η εσωστρέφεια της Αθηνάς δεν της επιτρέπει να σχολιάσει δημόσια τα δημοσιεύματα – άλλωστε έχει επιλέξει να ζει μια ζωή μακριά από τα μίντια και ως έναν βαθμό το έχει καταφέρει. Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν πως η διάσημη κληρονόμος είναι στα πρόθυρα της κατάθλιψης, αδυνατισμένη και στενοχωρημένη εδώ και καιρό, καθώς η κρίση στον γάμο της δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά. Η Αθηνά είχε επενδύσει συναισθηματικά στον Αλβάρο από την ηλικία των 19 ετών. Δεν υπήρξε μόνο ο έρωτας της ζωής της και ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό της σε όλη τη διάρκεια της ενηλικίωσής της, αλλά ταυτόχρονα και ο παρτενέρ της στην ιππασία –η αγάπη τους για τα άλογα ήταν αυτό που τους ένωσε εξαρχής–, καθώς και σε κάθε επαγγελματικό της βήμα.

Από τα 17 της μαζί

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2002, στο training camp του Νέλσον Πεσόα στο Βέλγιο. Η χρυσή κληρονόμος ήταν μόλις 17 ετών και ο Ντόντα 29 και πατέρας ενός δίχρονου κοριτσιού. Με τη μητέρα της κόρης του, Σιμπέλ Ντορσά, δεν παντρεύτηκαν ποτέ, έζησαν μια θυελλώδη σχέση που έληξε άδοξα λίγο προτού ο Αλβάρο γνωρίσει την Αθηνά ή έτσι τουλάχιστον έχει αναφέρει ο ίδιος. Αθηνά και Ντόντα παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2005, εκείνη ήταν μόλις 20 ετών και ο Ντόντα 32, ενώ η πεντάχρονη Βίβιαν, κόρη του γαμπρού και της Ντορσά, ήταν παρανυφάκι.

Στον γάμο, που τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στο Σάο Πάολο, 750 καλεσμένοι έδωσαν το «παρών», εκτός από τον πατέρα της Αθηνάς, Τιερί Ρουσέλ. Ο τελευταίος εξαρχής είχε εναντιωθεί στη σχέση της κόρης του με τον Αλβάρο και δεν συμφωνούσε με αυτό τον γάμο. Το αποτέλεσμα ήταν πατέρας και κόρη να αποξενωθούν, ενώ η Αθηνά άλλαξε και το όνομά της σε Αθηνά Ωνάση ντε Μιράντα, αφαιρώντας οριστικά το επώνυμο Ρουσέλ από την ταυτότητά της. Απ’ όλα τα μέλη της οικογένειάς της, εξαιρετικές σχέσεις διατηρεί με την ετεροθαλή αδελφή της Σαντρίν Ρουσέλ, η οποία ήταν καλεσμένη στον γάμο της Αθηνάς, ενώ η τελευταία ήταν παράνυφος στον γάμο της Σαντρίν το 2013.

Το τραγικό γεγονός που τους ένωσε

Παρά τα αρνητικά σχόλια για τον γάμο τους, Αθηνά και Αλβάρο είχαν αποδείξει τα τελευταία 11 χρόνια πως η σχέση τους ήταν χτισμένη σε γερά θεμέλια. Η αγάπη τους για τα άλογα και το γεγονός ότι συμμετείχαν μαζί σε κάθε αγώνα έδειχναν ένα ζευγάρι ενωμένο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μάλιστα η επιθυμία τους να παραμείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είχε βοηθήσει τη σχέση τους και δεν πυροδοτούσε αβάσιμες φήμες. 

Η Αθηνά είναι ιδιαίτερα δεμένη με τη 16χρονη πλέον κόρη του Ντόντα, αλλά και με τον Φερνάντο, γιο της Σιμπέλ Ντορσά, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε το ζευγάρι μετά τον θάνατο της τελευταίας. Ως γνωστόν, το μοντέλο και πρώην σύντροφος του Ντόντα αυτοκτόνησε το 2011 αφήνοντας ένα σοκαριστικό γράμμα, με το οποίο εξαπέλυε κατηγορίες εναντίον του. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα έπειτα από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε το 2008, ενώ τρεις μήνες προτού βάλει τέλος στη ζωή της είχε αυτοκτονήσει ο μνηστήρας της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους. 

Στο γράμμα της ζητούσε συγνώμη από τα παιδιά της, λέγοντας πως «δεν θεωρεί ότι πεθαίνει, αφού νιώθει ήδη νεκρή». Τα τραγικά αυτά γεγονότα έφεραν ακόμη πιο κοντά την 11χρονη τότε Βίβιαν και την Αθηνά, η οποία επίσης είχε βιώσει σε μικρή ηλικία τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο της μητέρας της και γνώριζε πώς να συμπαρασταθεί στο κορίτσι. 

Αν και η χρυσή κληρονόμος δεν είχε αποκτήσει δικά της παιδιά, με τον Αλβάρο, τη Βίβιαν και τον Φερνάντο έδιναν την αίσθηση μιας σφιχτά δεμένης οικογένειας, ενώ ο πρώτος συχνά δημοσίευε φωτογραφίες στο Instagram αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές. Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες μέρες…