Κόμμα κάνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο - Free Sunday
Κόμμα κάνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο

Κόμμα κάνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο

Αίτηση για ίδρυση κόμματος που θα εκπροσωπεί τους Ρώσους που ζουν στη Κύπρο, κατατέθηκε στο κυπριακό υπουργείο εσωτερικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από τη πρωτοβουλία βρίσκονται Ρωσικής καταγωγής επιχειρηματίες που έχουν αποκτήσει τη κυπριακή υπηκοότητα με το πρόγραμμα πολιτογράφησης που έχει εφαρμόσει η Κυπριακή Δημοκρατία, δίνοντας υπηκοότητα σε αλλοδαπούς που έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων και έχουν αγοράσει ακίνητο αξίας άνω των 500.000 ευρώ στη Κύπρο.
Στη Κύπρο υπολογίζεται ότι ζουν 25.000 ρωσόφωνοι και ήδη διαθέτουν εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, σχολεία, εκκλησίες κλπ.
Το κόμμα θα ονομάζεται «Εγώ ο Πολίτης» που ήδη έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο. Στη πρώτη ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκ μέρους του νέου πολιτικού κόμματος ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ σας ενημερώνουμε ότι πράγματι έχει κατατεθεί αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών συνοδευόμενη από όλα τα σχετικά έγγραφα για να δοθεί η νόμιμη έγκριση της ίδρυσης και λειτουργίας πολιτικού κόμματος. Όταν θα έχουμε στα χέρια μας την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου θα ανακοινώσουμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα είναι, ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός, όπως αναφέρει και στο τίτλο του, θα έχει στη προσοχή του τον ΠΟΛΙΤΗ, τα δικαιώματα του και την καλυτέρευση της ποιότητας και του επιπέδου ζωής. Ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει μελέτες για τη μεταρρύθμιση του κράτους, για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, για την οικονομική ανάπτυξη και τη μετατροπή της Κύπρου σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».