Η Μέι κινητοποιεί τον στρατό για την προστασία πιθανών στόχων - Free Sunday
Η Μέι κινητοποιεί τον στρατό για την προστασία πιθανών στόχων

Η Μέι κινητοποιεί τον στρατό για την προστασία πιθανών στόχων

Από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» ανέβηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε η Βρετανή Πρωθυπουργός, μετά από συνεδρίαση της ειδικής κυβερνητικής επιτροπής ασφαλείας Cobra
Η κ.Μέι τόνισε ότι το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά ότι ενδέχεται να είναι επικείμενη».
«Οι ιδιαίτερα αυξημένες απειλές σημαίνει ότι πρόσθετοι πόροι και υποστήριξη θα τεθούν στη διάθεση της αστυνομίας καθώς εργάζεται για να μας παραμείνουμε ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί, υπεύθυνοι για καθήκοντα όπως η φύλαξη σημαντικών χώρων, θα αντικατασταθούν από μέλη των ενόπλων δυνάμεων».
Αυτό θα επιτρέψει στην αστυνομία να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ένοπλων αξιωματικών που θα περιπολούν σε βασικές θέσεις» δήλωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.
Στην φωτογραφία ο δράστης της επίθεσης, Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός λιβυκής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μάντσεστερ, από γονείς, που μετανάστευσαν για να ξεφύγουν από το καθεστώς Καντάφι, είναι ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με τις αρχές.