Ένα βήμα πριν τη δίκη ο Ρώσος χάκερ της Κλίντον - Free Sunday
Ένα βήμα πριν τη δίκη ο Ρώσος χάκερ της Κλίντον

Ένα βήμα πριν τη δίκη ο Ρώσος χάκερ της Κλίντον

Την έκδοση στις ΗΠΑ ή τη Ρωσία του 29χρονου Ρώσου χάκερ Γιεβγκένι Νικούλιν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης των δύο χωρών για πιθανή παρέμβαση της Μόσχας στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, αποφάσισε Δικαστήριο της Τσεχίας 
Ο Νικούλιν κρατούνταν στις φυλακές της Τσεχίας μετά το ένταλμα σύλληψης της ‘Ιντερπολ
Παρόντες στη δίκη ήταν και οι γονείς του 29χρονου. Ο δικηγόρος του Νικούλιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσης του στις ΗΠΑ ενώ δεν υπάρχει ένσταση για την έκδοσή του στη Ρωσία.
Ο νεαρός χάκερ είχε συλληφθεί στις 5 Οκτωβρίου σε εστιατόριο λίγο μετά την άφιξη του στην Πράγα ενώ βρισκόταν σε διακοπές.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όκλαντ της Καλιφόρνια, κατηγορεί τον 29χρονο για αδικήματα που σχετίζονται με την παραβίαση δικτύων υπολογιστών που ανήκουν στο Linkedin, το Dropbox και το Formspring,. 
Ο Νικούλιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών και μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια πρόστιμο στην περίπτωση που καταδικαστεί.
Ο 29χρονος χάκερ φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση παράνομης πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον προεκλογικά.