Ο Ζάεφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στα Σκόπια - Free Sunday
Ο Ζάεφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στα Σκόπια

Ο Ζάεφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στα Σκόπια

Ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή της πΓΔ της Μακεδονίας πήρε αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση του  σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, στην οποία οκτώ απο τις 25 θέσεις υπουργών έχουν δυο αλβανικά κόμματα.
Ο 42χρονος Ζάεφ πήρε 62 από τις 120 ψήφπυς των μελών της βουλής έξι μήνες μετά τις εκλογές και αφού απέτυχαν οι προσπάθειες της μεοψηφίας να εμποδίσει την παράδοση της εξουσίας, ακόμη και με την βία, όταν στις 27 Απριλίου εισέβαλαν στη βουλή και χτυπησαν τον ίδιο τον Ζάεφ και άλλους βουλευτές.
Τα αλβανικά κόμματα ζητούν η αλβανική να γίνει εκ των επισήμων γλωσσών της χώρας στο σύνολο του εθνικού εδάφους και όχι μόνο στις ζώνες που κατοικούνται από Αλβανούς και στο πλαίσιο αυτό, ο Aλβανός πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι άνοιξε στα αλβανικά την συνεδρίαση για την εκλογή του Ζόραν Ζάεφ.
Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της διαδικασίας προσέγγισης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, διαδικασίες που είχαν παγώσει κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση.