Τι τύπος γυμναστικής είσαι; - Free Sunday
Τι τύπος γυμναστικής είσαι;

Τι τύπος γυμναστικής είσαι;

Θες να ξεκινήσεις γυμναστική αλλά δεν ξέρεις ακόμα τι ακριβώς σου ταιριάζει; Σου έχω τη λύση, ανάλογα με τα γούστα και τους στόχους σου.

1) Θες να χάσεις λίπος και πόντους;

Το TRX είναι το ιδανικό για σένα! Με το TRX μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα κι εσύ που δεν έχεις κάνει ποτέ σου γυμναστική και να δεις θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σου. Από αρχάρια μπορείς να φτάσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να το πιστεύεις ότι θα έκανες ποτέ τόσο προχωρημένες και δύσκολες ασκήσεις. Με το TRX μπορείς να συνδυάσεις και αερόβιο, για «κάψιμο» λίπους, αλλά και αναερόβιο, για σύσφιξη, χάσιμο πόντων και γράμμωση. Καλό θα ήταν να έχεις την επίβλεψη κάποιου ειδικού, γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν κάνεις λάθος κάποια άσκηση. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

2) Θες απλώς σύσφιξη χωρίς να «ρίξεις» πολύ ιδρώτα;

Σου έχω τη λύση: Pilates! Με το pilates θα δεις το σώμα σου να σφίγγει, να χάνει πόντους, να δυναμώνει, χωρίς όμως να παίρνει όγκο και χωρίς να χύσεις σχεδόν καθόλου ιδρώτα. Επίσης, είναι ιδανικό για προβλήματα μέσης. Μεγάλη προσοχή όμως στα γνωστά κρεβάτια pilates (reformer, cadillac), καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά μυϊκά «τραβήγματα» (θλάσεις) από απλή απροσεξία. Το μείον του pilates είναι ότι δεν αρκεί αν συγχρόνως θες να χάσεις λίπος. Θα πρέπει να το συνδυάσεις με κάτι αερόβιο, το οποίο θα σε κάνει να ιδρώσεις και να λαχανιάσεις.

3) Σου αρέσει ο χορός και θες να χάσεις βάρος ευχάριστα;

Προτίμησε τη zumba! Με τη zumba θα «ρίξεις» πολύ ιδρώτα, θα λαχανιάσεις και θα περάσεις ευχάριστα, καθώς συνδυάζει πολλά είδη χορού. Το μείον της είναι ότι δεν σου προσφέρει τη σύσφιξη και το χάσιμο πόντων που θα σου πρόσφεραν άλλα είδη γυμναστικής, οπότε θα πρέπει να τη συνδυάσεις με κάτι άλλο.

4) Είσαι ανταγωνιστικός τύπος και θες να δεις τα όριά σου;

Η λύση είναι το crossfit! Στο crossfit ετοιμάσου να χύσεις πολύ ιδρώτα, να καλυτερεύσεις τη φυσική σου κατάσταση στο φουλ, να χάσεις λίπος και να κερδίσεις μυς με όγκο, να ανταγωνιστείς, να κάνεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις και πιθανότατα να γεμίσεις μελανιές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. To επικίνδυνο σημείο του crossfit είναι ο ανταγωνισμός και το χρονικό όριο που σου δίνουν για να κάνεις μια συγκεκριμένη άσκηση με στόχο τις περισσότερες επαναλήψεις, με αποτέλεσμα να μην κάνεις ολόσωστα την άσκηση και ένα μικρό και απλό λάθος να σε τραυματίσει και να σε ακινητοποιήσει για πολύ καιρό. Δεν είναι τυχαίο που το θεωρούν τη «χαρά του φυσικοθεραπευτή».

Η επιλογή δική σου!