Πέντε tips για τέλειους κοιλιακούς - Free Sunday
Πέντε tips για τέλειους κοιλιακούς

Πέντε tips για τέλειους κοιλιακούς

Το καλοκαίρι μπορεί επίσημα να τελείωσε, αλλά ο καιρός ευνοεί ακόμη τα μπάνια στις θάλασσες. Μήπως όμως πήρες κάποια κιλάκια το καλοκαίρι και ντρέπεσαι να βγεις στην παραλία; Μήπως τα παγωτά και το αλκοόλ «έκατσαν» πάνω σου και κυρίως στην κοιλιά; Σου έχω τη λύση. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και το μόνο που θα χάσεις είναι τα κιλά!

1. Κάνε μερικές επαναλήψεις

 Όταν χαλαρώνεις τη ρουτίνα της διατροφής και της άσκησης, οι κοιλιακοί σου είναι το πρώτο σημείο στο σώμα σου που επηρεάζεται. Μπορείς όμως να διατηρήσεις την κοιλιά σου σφιχτή και δυνατή ενσωματώνοντας λίγες μόνο ασκήσεις κοιλιακών σε κάθε προπόνηση. Κάνε 2 ή 3 σετ των 15-20 επαναλήψεων από ασκήσεις όπως θέση V, κοιλιακούς με τα πόδια στηριγμένα στην μπάλα (στηρίζεις τις παλάμες στο πάτωμα και έχεις τα πέλματα ή τα γόνατα επάνω στην μπάλα και την τραβάς προς το στήθος σου ανασηκώνοντας τα ισχία) και mountain climbers.

2. Φάε νωρίς

Το καλοκαίρι αργεί να νυχτώσει και είναι πιο εύκολο να φας το βραδινό σου πιο αργά απ’ ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με μελέτη στο «International Journal of Obesity», που παρακολούθησε 420 παχύσαρκους ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος μείωσης βάρους διάρκειας 20 εβδομάδων στο οποίο ακολούθησαν μεσογειακή διατροφή με βασικό γεύμα το μεσημεριανό, όσοι έτρωγαν νωρίτερα (πριν από τις 3 το μεσημέρι) έχασαν σχεδόν 3 κιλά περισσότερα από εκείνους που γευμάτιζαν πιο αργά (μετά τις 3). Μια θεωρία, όμως, είναι πως, όταν τρώμε πιο αργά, επηρεάζονται οι κιρκαδικοί ρυθμοί που επιδρούν στον μεταβολισμό. Δοκίμασε να φας το μεσημεριανό σου μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι, ένα σνακ το απόγευμα και το βραδινό σου πριν από τις 7.

3. Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ

Είναι πιο εύκολο να χάσεις το μέτρημα των κοκτέιλ ή άλλων ποτών που πίνεις στα πάρτι, στους γάμους και στις κοινωνικές συγκεντρώσεις (επειδή ξαναγεμίζεις συνέχεια το ίδιο ποτήρι) απ’ ό,τι στα μπαρ ή ακόμα και στο σπίτι σου. Ένα κόλπο είναι να παραγγείλεις ένα ποτό που σου αρέσει, αλλά που δεν είναι το αγαπημένο σου, ώστε να πιεις λιγότερο.

4. Ένα παγωτό χωνάκι την εβδομάδα

Επειδή πέρασες τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάθεση διακοπών και η στάση σου απέναντι στους πειρασμούς ήταν «ε, καλοκαίρι είναι, να μη φάω ένα παγωτό/σουβλάκι/κρέπα;», επίτρεψε στον εαυτό σου ένα παγωτό χωνάκι, ώστε να μη νιώθεις στέρηση, αλλά περιορίσου στη μία φορά την εβδομάδα.

5. Κάνε μια γρήγορη προπόνηση το Σαββατοκύριακο

Αναθεώρηση μελετών στην επιθεώρηση «Progress in Cardiovascular Diseases» δείχνει πως χρειάζεσαι τουλάχιστον 200-250 λεπτά μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα την εβδομάδα για να διατηρήσεις το βάρος σου μετά την απώλεια κιλών. «Η έρευνα υποδεικνύει πως, όταν θέλεις να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου, όσο περισσότερη φυσική δραστηριότητα έχεις, τόσο το καλύτερο» σημειώνει ο συγγραφέας της αναθεώρησης Damon Swift, PhD. Το αντίθετο ισχύει για τη δίαιτά σου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσπάθησε να μην τρως έξω και να είσαι η πιο υγιής εκδοχή του εαυτού σου.