Έξι οφέλη της άσκησης - Free Sunday
Έξι οφέλη της άσκησης

Έξι οφέλη της άσκησης

 

Θα ήθελες να πάρεις ένα μαγικό χάπι το οποίο να σου επιτρέπει να τρως περισσότερο χωρίς να παχαίνεις, να σε απαλλάσσει από το στρες και να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σου; Υπάρχει κάτι που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και πολλά άλλα: η άσκηση!

  1. Ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Αυξάνει τη σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που βελτιώνει τη διάθεση, τη συγκέντρωση και τη διαύγεια.

  1. Διώχνει μακριά το στρες

Η άσκηση, η αερόβια κυρίως, μειώνει σημαντικά το άγχος και το στρες, ενώ βοηθάει και στην πρόληψη και μείωση της κατάθλιψης. Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

  1. Σου δίνει ενέργεια

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ασκούνται το λιγότερο 20 λεπτά την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερη κούραση και περισσότερη ενέργεια γενικά. Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία επιτρέπει στο οξυγόνο και στις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στα κύτταρα, δίνοντάς σου ενέργεια για να αντεπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις.

  1. Ενισχύει τις σχέσεις (όλων των ειδών)

Η άσκηση μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων. Πέρασε χρόνο με τον σύντροφο ή τους φίλους σου κάνοντας περπάτημα, ποδήλατο ή μια συνάντηση για έναν αγώνα τένις, αντί να βγείτε έξω για φαγητό. Η υποστήριξη των φίλων ή του/της συντρόφου βοηθά στο να κρατήσεις τους στόχους σου.

  1. Βοηθάει στην πρόληψη και μείωση πολλών ασθενειών

Κάποιες από αυτές είναι οι εξής: καρδιακή νόσος, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης τύπου 2, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, απώλεια μυϊκής μάζας.

  1. Δυναμώνει την καρδιά

Η άσκηση κάνει την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα ισχυρότερα. Η καρδιά σου θα γίνει πιο αποτελεσματική, αυξάνοντας τον όγκο αίματος ανά παλμό και μειώνοντας την καρδιακή συχνότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πολύ πιο ήπια το στρες και γενικά τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.