Γυμναστική με μέτρο. Δες γιατί… - Free Sunday
Γυμναστική με μέτρο. Δες γιατί…

Γυμναστική με μέτρο. Δες γιατί…

Η γυμναστική είναι γνωστό ότι μειώνει τις καρδιαγγειακές νόσους, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τον διαβήτη και τη θνησιμότητα από κάθε αιτία, αλλά είναι λιγότερο σαφής η σχέση της με την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ, όπου εξέτασαν στοιχεία για 1,2 εκατομμύρια άτομα και από τις 50 Πολιτείες που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη Behavioural Risk Factor Surveillance System το 2011, το 2013 και το 2015, συμπέραναν ότι το μέγιστο όφελος το αποκόμιζαν τα άτομα που γυμνάζονταν για 45 λεπτά τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που αθλούνταν τρεις με πέντε ημέρες την εβδομάδα είχαν καλύτερη ψυχική υγεία από εκείνα που γυμνάζονταν λιγότερο ή περισσότερο.

Η άθληση για 30-60 λεπτά σχετίστηκε με τη μεγαλύτερη μείωση των ημερών κακής ψυχικής υγείας, ενώ μικρότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν σε άτομα που αθλούνταν 90 ή περισσότερα λεπτά την ημέρα, ενώ όσοι γυμνάζονταν πάνω από τρεις ώρες ημερησίως είχαν χειρότερη ψυχική υγεία συγκριτικά με την απουσία εκγύμνασης.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι ακόμα και η γυμναστική θέλει το μέτρο της.