Μπορείς να γυμναστείς όταν είσαι άρρωστος/-η; - Free Sunday
Μπορείς να γυμναστείς όταν είσαι άρρωστος/-η;

Μπορείς να γυμναστείς όταν είσαι άρρωστος/-η;

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οπότε καλό θα ήταν να γυμναζόμαστε προτού αρρωστήσουμε.

Σε περίπτωση πυρετού, είτε χαμηλού είτε υψηλού, θα πρέπει κυρίως να ξεκουραστούμε, ούτως ώστε να ανακάμψει το σώμα. Η πλήρης ακινησία, όμως, δεν βοηθάει στην ανάκαμψη, οπότε θα πρέπει να κάνουμε ελάχιστη κίνηση μέσα στο σπίτι, όπως μερικά βήματα, με ξεκούραση ενδιάμεσα, χωρίς να κουράζουμε και να εξαντλούμε τον οργανισμό μας.

Σε περίπτωση κρυολογήματος, συμφόρησης και βήχα, θα βοηθούσε ένα χαλαρό περπάτημα ή ελλειπτικό, ούτως ώστε να επιτύχουμε την απομάκρυνση των φλεγμάτων από τους βρόγχους, σε συνδυασμό πάντα με την κατανάλωση πολλών υγρών, κυρίως ζεστών ροφημάτων και όχι καφέ, καθώς είναι διουρητικός και «στεγνώνει» το σώμα σας από υγρά, ενώ εμείς θέλουμε ενυδάτωση στην παρούσα φάση. Εξίσου καλό θα ήταν να κάνουμε και ενδυνάμωση μέτριας έντασης, όπως πιλάτες, γιόγκα ή trx, χωρίς να λαχανιάσουμε και, κυρίως, χωρίς να ιδρώσουμε.

Τέλος, σε διαταραχές της αναπνευστικής λειτουργίας, λόγω κακής στάσης σώματος, θα πρέπει να κάνουμε ειδικές ασκήσεις του πάνω μέρους του κορμού για να επιτύχουμε μια σωστή στάση σώματος, διότι οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση κ.λπ.) εμποδίζουν την καλή πνευμονική λειτουργία λόγω κακής κατανομής του αέρα στους πνεύμονες, με επακόλουθο την αναπνευστική ανεπάρκεια.