Τρία tips για να χάσεις τα κιλά των γιορτών - Free Sunday
Τρία tips για να χάσεις τα κιλά των γιορτών

Τρία tips για να χάσεις τα κιλά των γιορτών

Έφαγες και ήπιες λίγο παραπάνω τις γιορτές και «τσίμπησες» λίγα κιλά; Μην πανικοβάλλεσαι! Τα κιλά των γιορτών είναι προσωρινά, δεν έχουν αφομοιωθεί από το σώμα σου και μπορείς εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείς από αυτά. Στατιστικά, ο μέσος Έλληνας παίρνει δύο με τρία κιλά μέσα στις γιορτές. Εφάρμοσε τα παρακάτω tips και θα δεις αμέσως διαφορά στο σώμα σου και στην ψυχολογία σου!

  1. Ενυδατώσου! Πιες πολλά ροφήματα, ώστε να μειώσεις τις κατακρατήσεις που δημιουργεί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και αλάτι. Απόφυγε τους πολλούς χυμούς, καθώς κρύβουν αρκετή ζάχαρη. Προτίμησε να τρως 3-4 φρούτα την ημέρα, αντί για χυμούς, και πολλά λαχανικά, τα οποία περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού.
  2. Άλλαξε συνήθειες μετά τη δουλειά! Μετά τη δουλειά συνήθως βγαίνεις με τους συναδέλφους σου για ένα κρασί – συνοδευόμενο τις περισσότερες φορές από κάτι λιπαρό ή τηγανητό; Πρότεινέ τους να αλλάξετε «στέκι» και να αρχίσετε να περπατάτε ή να τρέχετε σε κάποιο κοντινό πάρκο ή να πηγαίνετε παρέα στο γυμναστήριο, ούτως ώστε να κάνετε γυμναστική πιο ευχάριστα!
  3. Μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ όταν πεινάς και ειδικά στον διάδρομο με τα σνακ! Έχει αποδειχθεί ότι όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, αγοράζουμε σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα τροφίμων, και μάλιστα παχυντικών. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις πατατάκια, μπισκότα ή σοκολάτες στο σπίτι. Εάν έχεις λιγούρα για ένα τέτοιο σνακ αλλά χρειάζεται να πας μέχρι το περίπτερο για να το αγοράσεις, είναι πιο πιθανό να δείξεις αυτοπειθαρχία. Καθάρισε όλα τα ντουλάπια και το ψυγείο και αντικατάστησε τις θερμιδικές «βόμβες» που συνήθως μασουλάς με σνακ με λιγότερες θερμίδες, όπως ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς ή δημητριακά ή αποξηραμένα φρούτα.