5 Καλοκαιρινά διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε! - Free Sunday
5 Καλοκαιρινά διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε!

5 Καλοκαιρινά διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε!

Το Douleutaras.gr ρώτησε αξιολογημένες διατροφολόγους της πλατφόρμας του ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουμε στη διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες και μας τα παρουσιάζει, για να μας βοηθήσει να τα αποφύγουμε!
 

Δίαιτες της μιας εβδομάδας

Είναι γεγονός πώς στην αρχή του καλοκαιριού αλλά και λίγες μέρες πριν φύγουμε για διακοπές, μας πιάνει ένα μικρό άγχος με το σώμα μας. Αρχίζουμε, λοιπόν και ψάχνουμε μανιωδώς στο διαδίκτυο: «Πώς να χάσω 3 κιλά σε 24ώρες;», «8 κιλά σε 5 ημέρες» και το μαρτύριο συνεχίζεται. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι δίαιτες της τελευταίας στιγμής έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό που συνιστούν οι έμπειροι διατροφολόγοι της πλατφόρμας είναι να προσπαθούμε για μόνιμα αποτελέσματα και σωστά μοτίβα διατροφής που μπορούμε να ακολουθήσουμε για μια ζωή, τονίζοντας πώς οι καλοκαιρινές δίαιτες είναι από τα χειρότερα διατροφικά λάθη που μπορούμε να κάνουμε.
 

Ποτά και αναψυκτικά αντί για νερό

Δεν υπάρχει εποχή που ο οργανισμός μας να χρειάζεται περισσότερο νερό για να μην αφυδατώνεται. Και όμως το καλοκαίρι συνηθίζουμε πολλές φορές να αντικαθιστάμε το νερό με αναψυκτικά ή αλκοολούχα ποτά από το γραφείο, το σπίτι μέχρι και την παραλία. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ένα παγωμένο πράσινο τσάι είναι τρομερά δροσιστικό αλλά δεν μπορεί να πάρει τη θέση του νερού στη διατροφή μας. Οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι της πλατφόρμας συνιστούν τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, για να ενυδατώνεται ο οργανισμός μας και να ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού μας.
 

Παγωτά και καλοκαιρινές λιχουδιές

Σε καμία περίπτωση δεν θα σας πούμε να κόψετε το παγωτό, γιατί ξέρουμε ότι πραγματικά δεν γίνεται. Απλώς θα συνιστούσαμε να προσέξετε τις ώρες που προσφέρετε αυτές τις μικρές απολαυστικές θερμιδικές βόμβες στον οργανισμό σας αλλά και την ποσότητα τους. Έχετε δοκιμάσει ποτέ παγωτό με stevia ή σορμπέ παγωτό με γεύση φράουλα ή μάνγκο; Είναι πεντανόστιμα και πολύ πιο υγιεινά από τις υπόλοιπες επιλογές παγωτού που υπάρχουν. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τα παγωτά και τις λοιπές καλοκαιρινές λιχουδιές μετά το απόγευμα ώστε να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να τα «κάψει».
 

Πολλά σνακ, λίγα γεύματα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του «τσιμπολογήματος». Λίγο η ζέστη, λίγο η θάλασσα, λίγο οι διακοπές δεν μας βοηθούν να διατηρήσουμε πάντα ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Η παράλειψη, όμως, των βασικών γευμάτων σε συνδυασμό με τα ατελείωτα «σνακ» κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Προσπαθήστε να έχετε πάντα μαζί σας μερικά πιο υγιεινά σνακ ώστε να μην καταφεύγετε στις εύκολες λύσεις της τελευταίες στιγμής. Τα αμύγδαλα, οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών και τα φρούτα είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που έχετε για ένα υγιεινό σνακ.
 

Μεγάλα βραδινά γεύματα

Ένα από τα συνηθέστερα διατροφικά λάθη που κάνουν πολλοί, σύμφωνα με την εμπειρία των διατροφολόγων της πλατφόρμας, είναι ότι τρώνε ένα μόνο γεύμα την ημέρα και αυτό συνήθως το βράδυ. Οι περισσότεροι δικαιολογούνται λέγοντας ότι δεν μπορούν να τρώνε πολύ μέσα στην ημέρα για να μην βαρύνουν ή λόγω δουλειάς ή επειδή ξεχάστηκαν. Το κλειδί της επιτυχίας είναι τα προγραμματισμένα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να βρίσκεται ο οργανισμός μας πάντα σε ισορροπία. Διαφορετικά θα βλέπουμε τα νούμερα στη ζυγαριά να ανεβαίνουν και θα αναρωτιόμαστε το γιατί.

 

ΠΗΓΗ: douleutaras.gr