Θέλει να κάνει διακοπές (και) μόνος του - Free Sunday
Θέλει να κάνει διακοπές (και) μόνος του

Θέλει να κάνει διακοπές (και) μόνος του

Και εκεί που έχεις ξετινάξει τους ταξιδιωτικούς οδηγούς για να βρεις το ιδανικό νησί να πάτε μαζί διακοπές πετάει το ασύλληπτο «θα πάω και πέντε μέρες με τα παιδιά».

Πριν μαραζώσει η μπούκλα πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου.

Η ανάγκη για χωριστές διακοπές κατά βάθος είναι μια υγιής σκέψη. Μπορεί να επιθυμεί να κάνει camping και να περνά όλη την ημέρα ψαρεύοντας. Τώρα αν αυτό το νησί είναι η Πάρος σωστά αναρωτιέσαι τι καμάκι θα έχει στη φαρέτρα του.

Είναι αυτό σύμπτωμα και αιτία χωρισμού;

Όπως καταλαβαίνεις σωστή απάντηση δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει αλλά τη γνωρίζεις μόνο εσύ. Αν η σχέση σας έχει γερά θεμέλια και βασίζεται στην εμπιστοσύνη τότε πράγματι η ανάγκη του να βρεθεί σε χαλαρό κλίμα με τους φίλους του είναι ουσιαστική.

Αν, όμως, η σχέση έχει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα είναι μια «κραυγή ελευθερίας».

Μόνο ένα τεστ θα σε βγάλει από τα διλήμματα. Η απάντηση «ναι και εγώ σκεφτόμουν να πάμε λίγες μέρες με τα κορίτσια Αντίπαρο».

Και πάλι τις αντιδράσεις του μόνο εσύ μπορείς να τις ζυγίζεις και να τις ερμηνεύσεις.

Από την άλλη αν είστε από εκείνα τα ζευγάρια που ακολουθούν αυτή την πρακτική και στις καθημερινές εξόδους (κοινή συναινέσει) και βγαίνουν ο καθένας με την παρέα του όλο το χρόνο, γιατί σε ενοχλεί να κάνει και μόνος του διακοπές; Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι παντού όχι μόνο στις Κυκλάδες.

Αν, βέβαια, είστε νέο ζευγάρι όπου κυριαρχεί το πάθος μια τέτοια πρόθεση υποδηλώνει άμυνα ως προς την εξέλιξη της σχέσης, καθώς και τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται...

Το μυστικό της μονογαμικής σχέσης είναι η αφοσίωση, η οποία χτίζεται μέσα από την επικοινωνία,  τη συντροφικότητα, την ερωτική έλξη, την κατανόηση και τον αμοιβαίο συμβιβασμό. Όταν η αφοσίωση είναι δυνατή, τότε δύσκολα θα κλονιστεί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ένα τρίτο πρόσωπο με ένα μικροσκοπικό μπικίνι...

Η αφοσίωση στη σχέση δεν προϋποθέτει θυσία των ενδιαφερόντων, και των φίλων. Και η απειλή από τους εργένηδες φίλους του υπάρχει και κάθε Σάββατο βράδυ που επιλέγει να βγει μαζί τους.

Ειλικρινής συζήτηση χρειάζεται και τόλμη να μοιραστείτε ανοιχτά τις ανησυχίες σας σχετικά με τις χωριστές διακοπές.

  • Θέστε εξ αρχής κανόνες σχετικά με τις χωριστές διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι η παρέα η οποία θα τον συνοδεύει είναι χρόνια φίλοι και όχι κάποιοι που γνώρισε πρόσφατα.
  • Ο προορισμός των διακοπών δεν θα πρέπει να κινεί υποψίες. Είπαμε έχουμε εμπιστοσύνη αλλά όχι και στη φωλιά του λύκου.
  • Η επικοινωνία μεταξύ σας θα είναι δεδομένη. Όχι «δεν άκουγα το κινητό» και «δεν είχα σήμα».
  • Και όταν μιλάτε όχι μισόλογα, τηλεγραφικές και τυπικές κουβέντες. Πήγαινε πιο εκεί και μίλα σαν άνθρωπος.
  • Και επιτέλους κουνηθείτε από τη θέση σας και προετοιμάστε και εσείς εκείνο το ταξίδι με τα κορίτσια. Η εποχή που η γυναίκα ήταν η πιστή Πηνελόπη που περίμενε στην Ιθάκη τον Οδυσσέα ανήκει σε πολύ παρελθόντα χρόνο.