Ποιες τροφές κάνουν κακό στο δέρμα - Free Sunday
Ποιες τροφές κάνουν κακό στο δέρμα

Ποιες τροφές κάνουν κακό στο δέρμα

Μπορεί να μην υποψιαζόμαστε κάποιες από αυτές, όμως υπάρχουν διατροφικές μονάδες που είναι τοξικές για την επιδερμίδα μας. Ποιες είναι αυτές;

Γαλακτοκομικά

Οι νέες διατροφολογικές έρευνες εξοστρακίζουν το γάλα και τα παράγωγα του από τις διατροφικές αξίες των ενηλίκων. Τα γαλακτοκομικά, πάντως, επιδεινώνουν την ακμή και σε ορισμένες περιπτώσεις την προκαλούν κιόλας. απέχω, ήταν όταν μου έλεγε πως δεν πρόκειται ποτέ να μου φύγουν ποτέ τα σπυριά από το πρόσωπο.

Ζάχαρη

Η ιατρική κοινότητα τη χαρακτηρίζει ως το πιο ύπουλο νόμιμο ναρκωτικό που κυκλοφορεί και ευθύνεται για πολλά. Η ζάχαρη «γερνάει» τα κύτταρα ( γι αυτό και θεωρείται πως προκαλεί και διάφορες μορφές καρκίνου), κλείνει τους δερματικούς πόρους, αλλάζει την ισορροπία των ορμονών, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ένα στεγνό, πολύπαθο δέρμα. Η γλυκοζυλίωση προκαλείται από μια χημική αντίδραση της γλυκόζης που βρίσκεται στον οργανισμό και των ινών του δέρματος. Τα καινούργια μόρια που σχηματίζονται «κολλάνε» στις πρωτεΐνες και τον στηρικτικό ιστό του κολλαγόνου και της ελαστίνης και έτσι δημιουργούνται μοριακοί δεσμοί που επιταχύνουν τη γήρανση. 

Αλάτι

Είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια συμβάλλει στην κυτταρίτιδα, το θαμπό δέρμα, την αφυδάτωση. Επιπλέον, αν και η υψηλή κατανάλωσή του επηρεάζει όλες τις ηλικίες, εντούτοις οι κίνδυνοι που μπορεί να επιφέρει -λόγω και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με τη διαδικασία γήρανσης- εμφανίζονται συχνότερα μετά τα 50 έτη ή σε ανθρώπους που παρουσιάζουν ευαισθησία στο νάτριο. Το περίεργο με το αλάτι είναι πως όσο κακό κάνει στην ακμή αν το καταναλώνεις με το φαγητό, τόσο καλό και ακόμα μεγαλύτερο κάνει, όταν το χρησιμοποιείς ως καλλυντικό. Το αλατόνερο χρησιμοποιείται για τη θρέψη πληγών, όπως και για την αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου.