Συγκατοίκηση: οδηγός επιβίωσης - Free Sunday
Συγκατοίκηση: οδηγός επιβίωσης

Συγκατοίκηση: οδηγός επιβίωσης

Έφτασε η σχέση σε εκείνο το σημείο όπου και οι δύο επιθυμείτε να ζήσετε μαζί στο ίδιο σπίτι. Μοιάζει εύκολο δεν είναι πάντα, αρκεί να βάλετε κανόνες από την αρχή:

Καθαριότητα

Αλλιώς μαθημένος εκείνος αλλιώς εσείς. Ακόμα κι αν υπάρχει γυναίκα που κάθε δέκα μέρες αναλαμβάνει τα «χοντρά» υπάρχουν και τα καθημερινά. Βγάζουμε τα παπούτσια όταν μπαίνουμε στο σπίτι; Αφήνουμε τον σκύλο να ανέβει στον καναπέ; Κάθε πότε αλλάζουμε σεντόνια; Τόσες πολλές ερωτήσεις τόσος λίγος χρόνος. Θα τα βρείτε μέσα από συζήτηση και επικοινωνία. Το μυστικό όμως είναι ένα: μην προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε τη μαμά του. Μη δίνετε εντολές και μη δέχεστε εντολές. Υπάρχουν, βέβαια, και άντρες που μόνο έτσι λειτουργούν. Ξέρω είναι εξουθενωτικό, αλλά μόνο τον πρώτο μήνα, μετά το αγόρι θα στρώσει.

 

via GIPHY

Οικονομικά

«Εγώ το σούπερ μάρκετ εσύ την ΔΕΗ». Κάποτε, πριν λίγα μόλις χρόνια κοροϊδεύαμε του ευρωπαίους που πληρώνανε τα πάντα μισά-μισά. Χρειάστηκαν 3-4 μνημόνια για να καταλάβουμε κι εμείς πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Αν ωστόσο ένας από τους δύο βγάζει εμφανώς παραπάνω, επειδή παραμένουμε Μεσόγειοι όσο κι αν προσπαθούν να μας εξευρωπαΐσουν οι Σόϊμπλε κι επειδή το φιλότιμο είναι στο DNA μας, λογικό είναι εκείνος ή εκείνη που έχει μεγαλύτερο μισθολόγιο αναλογικά να συνεισφέρει κάτι τις παραπάνω. Κι αν δεν είναι στους λογαριασμούς τότε θα είναι στις εξόδους.

via GIPHY

Επισκέψεις

Μπορεί να έχετε συγκάτοικο αλλά εξακολουθεί αυτό να είναι σπίτι σας, που σημαίνει πως οι φίλοι σας είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας, στο τηλέφωνο αλλά και ως επισκέπτες. Οι καλοί τρόποι, όμως, απαιτούν να ενημερώσετε τον συγκάτοικο για το πότε και ποιους καλεσμένους έχετε. Ακόμα και στις απρόοπτες περιπτώσεις ένα μήνυμα Viber είναι αρκετό. Όσο αφορά, όμως, συγγενείς- δηλαδή τη μαμά- εκεί θέλει έναν πιο λεπτό χειρισμό και από τους δύο. Κυρίως γιατί οι μαμάδες ξεχνάνε να φύγουν κι όσο μένουν δεν ξέρουν να κάθονται σε μια θεσούλα, αλλά να πιάνουν ξεσκονόπανα και τηγάνια. Εδώ, λοιπόν, απαιτείται μια καλή κουβέντα μαζί της. Κι όχι μαζί του.

 

via GIPHY

Τηλεκοντρόλ

Λοιπόν κορίτσια. Δυο φορές την εβδομάδα κάθε δεκαπέντε μέρες έχει Champions League. Και δύο μέρες Eruoleague. Και ΣΚ Superleague. Πολλές το ξέρω. Ή θα πρέπει να μάθετε την είναι οφσάιντ ή κάποια παιχνίδια θα πρέπει να τα βλέπει εκτός σπιτιού. Εκτός κι αν συμφωνήσετε στο Survivor 2.

via GIPHY

Σε κάθε περίπτωση μη γελιέστε – η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, όση αγάπη και αν υπάρχει μεταξύ σας. Και είναι φυσιολογικό. Κάντε υπομονή, οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι. Θυμηθείτε να υποχωρείτε ακόμα και αν έχετε δίκιο. Είναι δείγμα ευφυΐας.