H Πολυτίμη Κυριακοπούλου τερμάτισε στο Μαρόκο παρά τα απρόοπτα - Free Sunday
H Πολυτίμη Κυριακοπούλου τερμάτισε στο Μαρόκο παρά τα απρόοπτα

H Πολυτίμη Κυριακοπούλου τερμάτισε στο Μαρόκο παρά τα απρόοπτα

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε τον άθλο της συμμετοχής στο εξαιρετικά απαιτητικό Merzouga Rally που έληξε πριν λίγες ώρες στην Merzouga του Μαρόκο. Η Πολυτίμη μετά από τις 3 πρώτες ημέρες του αγώνα είχε βρει το ρυθμό που της εξασφάλιζε τον τερματισμό στον αγώνα, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των οδηγών στο Rally Dakar τον Ιανουάριο του 2020. Η 4η ημέρα περιελάμβανε μια μαραθώνια ειδική 200 χιλιομέτρων στου αμμόλοφους της Δυτικής Σαχάρα, χωρίς μηχανική υποστήριξη για τους οδηγούς, σε ένα αχανές περιβάλλον εξαιρετικής δυσκολίας, τόσο στην πλοήγηση όσο και στην οδήγηση στους απέραντους αμμόλοφους. Η Πολυτίμη οδήγησε εξαιρετικά με στόχο την ολοκλήρωση του "άθλου" που τελικά κατέληξε να γίνει πραγματικός άθλος!

Untitled design min

Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό είχε μια πτώση στο κατέβασμα ενός αμμόλοφου 70 μέτρων και έσπασε την κλείδα της! Δέχτηκε εξωτερική βοήθεια και αναπόφευκτα τη σχετική ποινή χρόνου, ωστόσο έφτασε στον τερματισμό και πήρε εκκίνηση για την τελευταία 5η ειδική. Παρά την ατυχία αυτή, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στην κατηγορία των γυναικών και να εξασφαλίσει έτσι το πολυπόθητο διαβατήριο για τη συμμετοχή στο Dakar του 2020! Με απερίγραπτη επιμονή, πόνους και με το σχετικό νάρθηκα στον ώμο της, κινήθηκε στρατηγικά, λαμβάνοντας επιπλέον ποινές χρόνου, όμως ο στόχος ήταν πλέον ο τερματισμός, κάτι που έγινε πραγματικότητα! 

Untitled design 2 min

χοντας εξασφαλίσει πια τη συμμετοχή στο Dakar, με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκινά την 8μηνη προετοιμασία για τον τελικό στόχο: Την πρώτη γυναικεία συμμετοχή από την Ελλάδα στον δυσκολότερο αγώνα του πλανήτη, το Rally Dakar, τον Ιανουάριο του 2020.