Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό φέτος; - Free Sunday
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό φέτος;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό φέτος;

Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα το καλοκαίρι, ο ήλιος, όμως, ακόμα και ο ανοιξιάτικος, θέλει προσοχή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκινήσουμε τη συστηματική χρήση αντηλιακού.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτος το περσινό αντηλιακό μας; Τους περισσότερους από εμάς το τέλος του καλοκαιριού μάς βρίσκει με σχεδόν γεμάτο το μπουκάλι και το ερώτημα αν θα πρέπει να το πετάξουμε.

Το πρόβλημα με ένα παλιό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του κι έτσι δεν απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Συνεπώς, δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα. Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρόμικα χέρια κ.λπ. μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος σχεδόν πάντα αναφέρει για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε το αντηλιακό αφότου το ανοίξουμε. Συνήθως η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.

Τα αντηλιακά προϊόντα σχεδιάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε φέτος να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που αγοράσατε πέρυσι, αρκεί να μην έχει εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.