Δυνατά νύχια με φυσικό τρόπο - Free Sunday
Δυνατά νύχια με φυσικό τρόπο

Δυνατά νύχια με φυσικό τρόπο

Τα όμορφα δυνατά νύχια, που μεγαλώνουν γρήγορα χωρίς να σπάνε, αντικατοπτρίζουν την καλή κατάσταση της συνολικής υγείας μας. Η βασική πρωτεΐνη των νυχιών, η κερατίνη, είναι η ίδια με εκείνη των μαλλιών. Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των νυχιών μας, όπως ορμονικές αλλαγές, προβλήματα υγείας, φάρμακα, διατροφικές ελλείψεις και φυσική γήρανση. Σας προτείνουμε, λοιπόν, τρεις θεραπείες με απλά υλικά που θα βοηθήσουν στη γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των νυχιών σας.

  1. 1. Ελαιόλαδο

Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε με μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι ελαιόλαδο στα νύχια και στα πετσάκια σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Καλό είναι πιο πριν να έχετε ζεστάνει λίγο το ελαιόλαδο. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων νυχιών σας και στη γρήγορη ανάπτυξή τους.

  1. 2. Χυμός πορτοκαλιού

Η περιεκτικότητα του χυμού πορτοκαλιού σε βιταμίνη C ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί τα νύχια σας υγιή. Επίσης, το φολικό οξύ που περιέχει είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νυχιών. Μουλιάστε τα νύχια σας σε φρέσκο χυμό πορτοκάλι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, στεγνώστε και εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα, έως ότου ικανοποιηθείτε με τα αποτελέσματα.

  1. 3. Συνταγή με λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών. Επίσης, βοηθά στη θεραπεία των κίτρινων νυχιών, δίνοντάς τους καινούργια λάμψη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρώς το μείγμα (ακόμη και στον φούρνο μικροκυμάτων). Στη συνέχεια μουλιάστε τα νύχια σας για 10 λεπτά. Στεγνώστε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.