Μπαχαρικά για δίαιτα - Free Sunday
Μπαχαρικά για δίαιτα

Μπαχαρικά για δίαιτα

Υπάρχουν μπαχαρικά που βοηθούν στη διατήρηση μιας ελκυστικής σιλουέτας; Κι όμως, ναι. Δείτε ποια είναι αυτά και συμπεριλάβετέ τα στη διατροφή σας.

Πιπέρι καγιέν (κόκκινο): Δημιουργεί θερμότητα εξαιτίας του βασικού συστατικού του, της καψαϊκίνης, που βοηθά στην καύση του λίπους και στην καταστολή της όρεξης. Το πιπέρι καγιέν επιταχύνει τον μεταβολισμό, προκαλώντας την καύση περισσότερων θερμίδων.

Κανέλα: Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και την LDL χοληστερόλη («κακή»). Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα προ-διαβήτη.

Μαύρο πιπέρι: Αυξάνει τον μεταβολισμό εξαιτίας του κύριου συστατικού του, της πιπερίνης. Επίσης, το μαύρο πιπέρι βοηθά την πέψη και την καύση του λίπους με ταχύτερο ρυθμό. Στην πραγματικότητα, το μαύρο πιπέρι μπορεί δυνητικά να κάψει τόσες θερμίδες όσες το περπάτημα για 20 λεπτά.

Κάρδαμο: Το κάρδαμο αυξάνει τον μεταβολισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Επίσης, προάγει την υγιή πέψη και ανακουφίζει τους πόνους των κολικών.

Κουρκουμάς ή κουρκούμη: Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί «δυνατό» μπαχαρικό της Ινδίας βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη.

Τζίντζερ (πιπερόριζα): Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταστείλει την όρεξη, να βοηθήσει την πέψη, να απομακρύνει τις τοξίνες και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος τονώνοντας τον μεταβολισμό.

Κύμινο: Βοηθά τη διαδικασία της πέψης και την παραγωγή ενέργειας, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα, νεφρική νόσο και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.