Φυσικοί τρόποι ενάντια στην ψαλίδα - Free Sunday
Φυσικοί τρόποι ενάντια στην ψαλίδα

Φυσικοί τρόποι ενάντια στην ψαλίδα

Ο όρος «ψαλίδα» αναφέρεται στη διάσπαση ή ξέφτισμα της τρίχας. Η κατάσταση αυτή ιατρικώς ονομάζεται «τριχοπτίλωση» (trichoptilosis) και προκαλείται από τη θερμική, μηχανική ή χημική καταπόνηση που φθείρει το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των τριχών. Φτιάξε μόνη σου τα κατάλληλα… εργαλεία με υλικά που έχεις και θα καταπολεμήσουν την ψαλίδα.

Παπάγια και γιαούρτι: Αφαίρεσε τους σπόρους από την παπάγια και τη χτύπησέ τη στο μπλέντερ ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, για να μπορέσεις να την απλώσεις. Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι γιαούρτι και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου. Σκέπασε το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι για να απορροφηθεί καλύτερα το μείγμα και μετά από λίγο ξέβγαλε.

Καρύδα: Άπλωσε λίγο έλαιο καρύδας στις άκρες των μαλλιών σου. Έτσι, θα τις ενυδατώσεις και θα δεις τα μαλλιά σου πιο υγιή από ποτέ!

Μέλι: Βάλε λίγο μέλι μέσα σε ένα μπουκάλι και κράτησέ το στο μπάνιο σου. Χρησιμοποίησε λίγο ζεστό νερό, ενώ είσαι στο μπάνιο, για να ζεστάνεις το μέλι και άπλωσέ το στα μαλλιά σου. Άφησέ το λίγα λεπτά και μόλις το ξεβγάλεις θα δεις τα μαλλιά σου πολύ μαλακά, ενώ η ψαλίδα θα έχει μειωθεί.

Jojoba: Πάρε το έλαιο jojoba και άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών σου. Άφησέ το να δράσει περίπου 20 λεπτά ή ακόμη και ολόκληρο το βράδυ, αν είναι πολύ έντονη η ψαλίδα. Αφού λουστείς, θα δεις πόσο λεία θα είναι τα μαλλιά σου, χωρίς κόμπους και ψαλίδα.

Αυγό: Χτύπησε έναν κρόκο αυγού και κατόπιν ανακάτεψέ τον με 2 ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μέλι. «Δούλεψε» το μείγμα σε νωπά μαλλιά, άφησέ το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε. Τέλος, λούσου με το κανονικό σαμπουάν των μαλλιών σου.

Εναλλακτικά, χτύπησε ελαφρά ένα αυγό με 1 κ.γλ. αμυγδαλέλαιο. Εφάρμοσε το μείγμα σε νωπά μαλλιά, άφησέ το για 20 με 30 λεπτά πριν το ξεβγάλεις και στη συνέχεια λούσου κανονικά.