Χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια στο σπίτι - Free Sunday
Χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια στο σπίτι

Χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια στο σπίτι

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από απόσταξη αρωματικών φυτών. Είναι τόσο συμπυκνωμένα όσο σχεδόν 70 φορές ένα κανονικό φυτό και για τον λόγο αυτόν μια πολύ μικρή ποσότητα από το περιεχόμενό τους είναι επαρκής για ολόκληρη την μπανιέρα σας. Έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν χαλάρωση και τόνωση, ενώ είναι δραστικά και αποτελεσματικά σε γυναίκες (και άντρες) με δερματικά προβλήματα, με μυϊκούς πόνους, με προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, με στρες αλλά και με αϋπνίες.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

Το μόνο κοινό που εντοπίζεται ανάμεσα στα αιθέρια έλαια και στα φυτικά έλαια (τα λάδια που λέμε) είναι το γεγονός ότι δεν διαλύονται στο νερό. Διαλύονται μόνο στο λάδι ή στο αλκοόλ. Επομένως, όταν έχετε αγοράσει ένα οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο με σκοπό να το αξιοποιήσετε για το χαλαρωτικό σας μπάνιο, μην το βάλετε απευθείας στη γεμισμένη με νερό μπανιέρα σας. Γιατί το γνήσιο αιθέριο έλαιο δεν θα διαλυθεί, παρά θα δημιουργήσει ορισμένες κηλίδες στην επιφάνεια του νερού, όπως ακριβώς θα γινόταν αν ρίχνατε οποιοδήποτε κοινό λάδι σε ένα ποτήρι με νερό.

Πώς να ετοιμάσετε το μπάνιο σας

  • • Όπως είπαμε, απαγορεύεται να ρίχνουμε σκέτο το αιθέριο έλαιο στη γεμάτη με νερό μπανιέρα μας. Πρέπει να το διαλύουμε από πριν σε γάλα, στο αφρόλουτρο που χρησιμοποιούμε, σε θειωμένο καστορέλαιο ή σε άλλα έλαια βάσης, σε άλατα μπάνιου.
  • • Έπειτα, είναι απαραίτητο να κάνετε μια δοκιμή προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να εμφανίσετε οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση. Ποιος θα είναι ο έλεγχος: Σε ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο βάσης ανακατέψτε λίγη ποσότητα από το αιθέριο έλαιο που έχετε προμηθευτεί. Βάλτε πολύ λίγο από το μείγμα στον καρπό σας. Περιμένετε ένα ολόκληρο 24ωρο μέχρι να πλυθείτε στη συγκεκριμένη περιοχή. Αν δεν εμφανιστεί ερεθισμός ή κοκκινίλα, δεν είστε αλλεργικές στο εν λόγω αιθέριο έλαιο, κατά συνέπεια μπορείτε να το αξιοποιήσετε.
  • • Στην περίπτωση που είστε έγκυες, ίσως να υπάρχουν κάποια αιθέρια έλαια που να μη συνιστώνται. Μόνο ο γιατρός σας μπορεί να σας το υποδείξει.

Μετά απ’ όλα αυτά είστε έτοιμη: Προσθέτετε στη γεμάτη με νερό μπανιέρα σας το διαλυμένο –σε κάποιο έλαιο βάσης ή σε αφρόλουτρο ή σε γάλα ή σε άλατα μπάνιου– αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει (μπορείτε και να συνδυάσετε παραπάνω από ένα), ανακατεύετε με το χέρι σας και παίρνετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο!