Συνταγές ομορφιάς με αλάτι - Free Sunday
Συνταγές ομορφιάς με αλάτι

Συνταγές ομορφιάς με αλάτι

 

Μάσκα

Τόσο το αλάτι όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, επομένως μαλακώνουν το δέρμα και καταπραΰνουν ερεθισμούς και εξάρσεις ακμής. Επιπλέον, ισορροπούν τη λιπαρότητα και διατηρούν στα στρώματα του δέρματος την υγρασία που είναι απαραίτητη.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι (κατά προτίμηση ψιλό) με 4 κ.γλ. ωμό μέλι για να δημιουργήσουμε ένα επαλείψιμο μείγμα. Απλώνουμε σε καθαρό, στεγνό δέρμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Προτού ξεπλύνουμε, βουτάμε μια μικρή πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό και τη στύβουμε. Την απλώνουμε στο πρόσωπο για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, κάνουμε ένα απαλό κυκλικό μασάζ στο πρόσωπο για απολέπιση και ξεβγάζουμε καλά με χλιαρό νερό. Ολοκληρώνουμε με τη συνηθισμένη φροντίδα του δέρματός μας.

Χαλαρωτικό αλατόλουτρο

Το αλάτι απορροφάει τη βρομιά και τις τοξίνες και καθαρίζει τους πόρους σε βάθος. Τα μεταλλικά του στοιχεία βοηθούν στην αναδόμηση των προστατευτικών μηχανισμών του δέρματος. Θα προσέξετε ότι το δέρμα σας δεν ζαρώνει ούτε είναι αφυδατωμένο έπειτα από ένα καλό «μούλιασμα» σε αλατόνερο, γεγονός που αποδεικνύει ότι βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να μειώσει την κατακράτηση υγρών στο σώμα.

Εκτέλεση: Ρίχνουμε 80 γρ. αλάτι σε μια μπανιέρα γεμισμένη με ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. «Μουλιάζουμε» για 15-30 λεπτά.

Αντιπιτυριδική θεραπεία

Το αλάτι βοηθάει στη χαλάρωση και στην απομάκρυνση των νιφάδων, τονώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος για ένα υγιές τριχωτό κεφαλής. Απορροφά επίσης την υπερβολική λιπαρότητα και την υγρασία για την αποτροπή ανάπτυξης μυκήτων και αναστέλλει τη δημιουργία πιτυρίδας.

Εκτέλεση: Χωρίζουμε τα μαλλιά σε 4-5 μέρη και απλώνουμε 1-2 κ.γλ. αλάτι στο δέρμα. Κάνουμε απαλό μασάζ με βρεγμένα δάχτυλα για 10-15 λεπτά. Αν μας το κάνει κάποιος άλλος, ακόμα καλύτερα! Λούζουμε και βάζουμε μαλακτική στα μαλλιά μας όπως συνήθως. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Λεύκανση δοντιών

Το αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι ήπια λειαντικά που βοηθούν στην απομάκρυνση λεκέδων και φωτίζουν τα δόντια. Το αλάτι είναι επιπλέον φυσική πηγή φθορίου, το οποίο είναι μπόνους για τα δόντια και τα ούλα.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 1 κ.γλ. αλάτι και 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα. Βουτάμε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα στο μείγμα και πλένουμε κανονικά τα δόντια μας. Αν η γεύση είναι πολύ έντονη, μπορούμε να βάλουμε λίγη οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά μας πριν τη βουτήξουμε στο μείγμα.

Φυσικό απολυμαντικό στόματος

Το αλάτι δρα ως απολυμαντικό, εξουδετερώνοντας τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία στην αναπνοή και ουλίτιδα.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 1/2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα και 1/4 της κούπας νερό μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Κάνουμε στοματικές πλύσεις με το διάλυμα, φτύνουμε και κατόπιν ξεβγάζουμε με νερό.

Θεραπεία λεύκανσης νυχιών

Το αλάτι μαλακώνει τις παρανυχίδες και το δέρμα και δυναμώνει τα νύχια. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι μειώνουν την «κιτρινίλα» και τους λεκέδες, κάνοντας τα νύχια να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 1 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι και μισή κούπα ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάζουμε τα νύχια μας στο διάλυμα για 10 λεπτά και μετά κάνουμε απολέπιση με ένα βουρτσάκι. Ξεβγάζουμε και ενυδατώνουμε με κρέμα χεριών.