Πώς να αποκτήσετε απαλότερες φτέρνες - Free Sunday
Πώς να αποκτήσετε απαλότερες φτέρνες

Πώς να αποκτήσετε απαλότερες φτέρνες

Για να αποκτήσετε απαλότερες φτέρνες, υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Ποδόλουτρο και ελαφρόπετρα

Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό 15-20 λεπτά πριν πάτε στο κρεβάτι. Στη συνέχεια τρίψτε τις φτέρνες σας με μια ελαφρόπετρα, προσέχοντας να μην το παρακάνετε στις σκασμένες περιοχές. Έτσι, θα αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα αποκτήσετε πιο λείο δέρμα. Στο τέλος των 15-20 λεπτών θα πρέπει να ξεβγάλετε και να στεγνώσετε τα πόδια σας. Μετά εφαρμόστε ενυδατική κρέμα και φορέστε κάλτσες. Θα πρέπει να το επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ.

2. Βαζελίνη και χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού και η βαζελίνη δρουν στο δέρμα και βοηθούν στο να γίνουν απαλότερα τα σκληρά σημεία, μειώνοντας τις πιθανότητες να σκάσει το δέρμα. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα συστατικά, πρέπει να βουτήξετε τις φτέρνες σας σε ζεστό αλατόνερο για 15-20 λεπτά. Έπειτα στεγνώστε τα πόδια σας καλά και επικαλύψτε τις φτέρνες σας με ένα μείγμα από χυμό λεμόνι και βαζελίνη. Τέλος, καλύψτε τα πόδια σας με βαμβακερές κάλτσες και επιτρέψτε στο μείγμα να δουλέψει όλη νύχτα.

3. Μέλι, ένα φυσικό μαλακτικό για το δέρμα

Χάρη στην ωφέλιμη δράση του, το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία πολύ δραστική θεραπεία για το δέρμα, καθώς το βοηθά να ενυδατωθεί και να γίνει απαλότερο. Για να το εκμεταλλευτείτε, χρειάζεται μονάχα να αναμείξετε μια κουταλιά μέλι με ζεστό νερό σε μια λεκάνη και να βάλετε μέσα τα πόδια σας.

4. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στη βελτίωση της εμφάνισης των σκασμένων ποδιών, αλλά δεν θα πρέπει να το εφαρμόζετε σε ανοιχτές πληγές. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μουλιάσετε ένα πανί ή μια γάζα σε καστορέλαιο. Έπειτα τοποθετήστε το στην ξηρή περιοχή και κρατήστε το εκεί με κολλητική ταινία.