Τροφές για βαθύ και διαρκές μαύρισμα - Free Sunday
Τροφές για βαθύ και διαρκές μαύρισμα

Τροφές για βαθύ και διαρκές μαύρισμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μαύρισμα αποτελεί μια φυσιολογική αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας απέναντι στην επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, υπάρχουν τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία παραγωγής μελανίνης στον οργανισμό μας και βοηθούν στην ελαστικότητα και την υγεία του δέρματός μας.

Καρότα: Η τροφή που προσφέρει τη μεγαλύτερη αντηλιακή προστασία. Συγκεκριμένα, τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, που συντελεί στη διατήρηση του ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Βερίκοκα, ροδάκινα, μανταρίνια, πορτοκάλια, πεπόνι, καρπούζι: Τα συγκεκριμένα φρούτα, που βρίσκονται σε αφθονία το καλοκαίρι, αποτελούν τροφές που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν το μαύρισμά μας με τον καλύτερο τρόπο.

Δημητριακά: Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει βλαβερές για τον οργανισμό διαδικασίες. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθά στην επούλωση των εγκαυμάτων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθα, γλυκοπατάτες: Τα λαχανικά που βοηθούν το δέρμα μας να μαυρίσει, προσδίδοντάς μας κι ένα σύνολο άλλων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών.

Σπανάκι και μπρόκολο: Τα συστατικά που περιέχουν αυτές οι τροφές είναι η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία ευθύνονται για το τέλειο μαύρισμα.

Αυγά: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα, που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί μοναδικό θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.

Ψητά τρόφιμα: Το ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα συμβάλλει κι αυτό στο γρήγορο και καλύτερο μαύρισμα. Όταν καταναλώνουμε ψητά τρόφιμα, πρέπει να αποφεύγουμε τα εσπεριδοειδή, τον μαϊντανό και το κάρδαμο, διότι μπορεί να αποβούν ανασταλτικοί παράγοντες για το μαύρισμα του δέρματός μας.

Ακτινίδια και λεμόνια: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να αναδομούν το κολλαγόνο του οργανισμού μας.