Έξι συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών το καλοκαίρι - Free Sunday
Έξι συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών το καλοκαίρι

Έξι συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών το καλοκαίρι

Όπως και η επιδερμίδα, τα μαλλιά χρειάζονται προσεκτική προστασία από τον ήλιο και τους επιθετικούς παράγοντες του καλοκαιριού. Ακολουθούν έξι tips για υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι.

1. Μακριά από βαφές. Ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι και το χλώριο καταπονούν ήδη αρκετά τα μαλλιά σας. Γιατί να τα επιβαρύνετε με βαφές;

2. Ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο (είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα) με ένα ήπιας σύνθεσης σαμπουάν, ώστε να αφαιρέσουμε το αλάτι ή το χλώριο, καθώς και τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει.

3. Δεν χτενιζόμαστε στην παραλία και γενικά όταν είναι τα μαλλιά μας βρεγμένα, επειδή τότε είναι πιο εύθραυστα.

4. Μένουμε μακριά από το σεσουάρ και τα εργαλεία με θερμότητα, ώστε να αποφύγουμε την έξτρα ταλαιπωρία της τρίχας. Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά.

5. Η ξηρότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί το καλοκαίρι. Ακολουθήστε, λοιπόν, ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενυδάτωσης: ξεκινήστε με μια καλή μάσκα και μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα και προσπαθήστε να φοράτε πάντα καπέλο.

6. Η νύχτα είναι η τέλεια ευκαιρία για να προσφέρετε στα μαλλιά σας επανόρθωση και αναζωογόνηση. Εφαρμόστε μια θρεπτική κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα πριν πέσετε για ύπνο, εστιάζοντας στις ξηρές και φριζαρισμένες περιοχές.