Πώς θα κάνετε αντιγηραντικό μασάζ στο πρόσωπό σας - Free Sunday
Πώς θα κάνετε αντιγηραντικό μασάζ στο πρόσωπό σας

Πώς θα κάνετε αντιγηραντικό μασάζ στο πρόσωπό σας

Το μασάζ προσώπου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό και νεανικό δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση πρηξίματος και ρυτίδων. Περιποιηθείτε, λοιπόν, καθημερινά τον εαυτό σας με ένα ολιγόλεπτο μασάζ, είτε το πρωί είτε το βράδυ.

1. Εφαρμόστε λάδι: Το λάδι βοηθά τα δάχτυλά σας να γλιστρήσουν εύκολα στο πρόσωπό σας, ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα. Για ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας ή argan oil, για μεικτό αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba και για λιπαρό δέρμα λάδι jojoba ή την ενυδατική σας.

2. Κάντε μασάζ κοντά στις γωνίες του στόματός σας: Ένα μασάζ ανόρθωσης του δέρματος επικεντρώνεται σε περιοχές όπου το δέρμα τείνει να χαλαρώνει. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας, κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τις γραμμές εκατέρωθεν του στόματος. Πάντα εφαρμόζετε πίεση προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος, αντί να το τραβάτε προς τα κάτω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

3. Κάντε μασάζ στα μάγουλά σας: Κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τα μήλα σας για να ενισχύσετε τη σύσφιξη και να ανασηκώσετε αυτή την περιοχή. Εφαρμόστε απαλή πίεση, καθώς τα δάχτυλά σας κινούνται μέχρι τα εσωτερικά σας ζυγωματικά, έπειτα προς τα άκρα του προσώπου σας και πίσω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

4. Κάντε μασάζ στην περιοχή των ματιών σας: Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο τόξο των φρυδιών σας και μετά τρίψτε γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Κινηθείτε απαλά κάτω από τα μάτια σας και τελειώστε με τα δάχτυλά σας στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Συνεχίστε κατά μήκος των πλευρών της μύτης σας και κατά μήκος των φρυδιών σας.

5. Κάντε μασάζ στο μέτωπό σας: Εάν το μέτωπό σας έχει οριζόντιες γραμμές τις οποίες θέλετε να μειώσετε, πρέπει να κάνετε μασάζ με κατεύθυνση αντίθετη των γραμμών.

6. Κάντε μασάζ στις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια σας: Οι κάθετες γραμμούλες στην κορυφή της μύτης σας μπορούν να γίνουν λιγότερο έντονες αν τους κάνετε μασάζ οριζόντια.