Συμβουλές για απαλά χέρια - Free Sunday
Συμβουλές για απαλά χέρια

Συμβουλές για απαλά χέρια

Το συνεχές πλύσιμο των χεριών μας σε συνδυασμό με την τακτική χρήση αντισηπτικού μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά και ερεθισμένα χέρια. Ας τα φροντίσουμε, λοιπόν, με φυσικούς τρόπους.

Κρόκος αυγού

Ο κρόκος του αυγού περιέχει λεκιθίνη, μια πρωτεΐνη που λειτουργεί ενυδατικά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε αρκετές κρέμες. Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού καλά και εφαρμόστε το υγρό στο χέρια σας για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε τα χέρια σας με ένα απαλό σαπούνι, ώστε να φύγει η μυρωδιά του αυγού. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα απολεπιστικό προϊόν που βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και των ακαθαρσιών που μένουν στο δέρμα. Όταν αναμειγνύεται με λεμόνι και μέλι, δημιουργείται μια κρέμα με καθαριστική και αντιοξειδωτική δράση, ιδανική για τη μείωση των κηλίδων του δέρματος στα χέρια σας. Χρειάζεστε:

  • 2 κ.σ. μαγειρική σόδα (20 γρ.)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (10 ml)
  • 4 κ.σ. μέλι (100 γρ.)

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το στα χέρια σας για 20 λεπτά. Ξεπλύντε και επαναλάβετε τη χρήση μόνο τη νύχτα.

Βούτυρο μάνγκο

Το βούτυρο μάνγκο είναι ένα τροπικό προϊόν παρόμοιο με το βούτυρο κακάο στη σύνθεση, αλλά με διαφορετικά λιπαρά οξέα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες που μειώνουν την οξείδωση των κυττάρων και βελτιώνουν τις φυσικές θεραπευτικές διεργασίες του δέρματος. Η χρήση του στα χέρια τα διατηρεί απαλά και προστατευμένα.

Αλόη

Το εκχύλισμα από το φυτό αλόη είναι μια ιδανική, φυσική λύση για ενυδάτωση. Πιέστε το φύλλο μιας αλόης για να βγει το ζελέ του φυτού και απλώστε το στα χέρια σας για περίπου μισή ώρα.

Ζάχαρη και ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο είναι αρκετές για φυσικό σκραμπ και ενυδάτωση. Τοποθετήστε τη ζάχαρη στην παλάμη σας και μετά ρίξτε το ελαιόλαδο. Τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Ξεβγάλτε.