Πώς θα απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια - Free Sunday
Πώς θα απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Πώς θα απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα αισθητικής. Από την ηλικία των 25 ετών και μετά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να εμφανίζει πρηξίματα.

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε:

  • Αν καταναλώνετε αλκοόλ, συνοδεύστε το ποτό σας με άφθονο νερό.
  • Η ανάπαυση είναι σημαντική, γιατί μειώνονται τα επίπεδα άγχους και επομένως τα επίπεδα της κορτιζόλης, που ευθύνεται για τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια.
  • Η σωστή ενυδάτωση ενισχύει την κυκλοφορία και βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρού από την περιοχή των ματιών. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και θέστε στόχο να το ξαναγεμίσετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα.
  • Εντυπωσιακό αποτέλεσμα έχουν οι κομπρέσες από κρύο γάλα (κατά προτίμηση πλήρες, που δρα περισσότερο ενυδατικά στην επιδερμίδα), που πρέπει να εφαρμόζονται στην περιοχή κάτω από τα μάτια για περίπου 15 λεπτά. Η εφαρμογή γίνεται με δίσκους ντεμακιγιάζ που πρέπει να αντικαθίστανται μόλις χάνουν τη δροσερή τους θερμοκρασία (που βοηθά στη συστολή των αγγείων και στη μείωση του οιδήματος κάτω από τα μάτια) από άλλους, εκ νέου βουτηγμένους σε κρύο γάλα.
  • Εξίσου αποτελεσματικό είναι το αφέψημα χαμομηλιού. Πάρτε 2 δίσκους ντεμακιγιάζ, κόψτε τους στη μέση, βουτήξτε τους στο χαμομήλι και κατόπιν βάλτε τους στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τους απαλά κάτω από τα μάτια και αφήστε τους για όσο παραμένουν δροσεροί. Επαναλάβετε συχνά, για περίπου 15 λεπτά κάθε φορά, και πολύ σύντομα θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα, καθώς μέρα με τη μέρα οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας θα μειώνονται, μέχρι που θα εξαφανιστούν εντελώς!