Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας - Free Sunday
Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας

Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε σωστά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι και να σώσετε τα νύχια σας από τραυματισμούς.

Βήμα 1ο: Λίμα

Για να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία χρειάζεται πρώτα ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστραφεί η τελευταία στρώση του βερνικιού, του λεγόμενου top coat, που μπαίνει πάνω πάνω και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος. Με τη λίμα, λοιπόν, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν να διεισδύσει και να μαλακώσει το υπόλοιπο υλικό.

Βήμα 2ο: Καθαρό ασετόν & αλουμινόχαρτο

Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσετε ασετόν με λάδι, με άρωμα ή με λιγότερη από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη, είναι άδικος κόπος. Αφού, λοιπόν, βάλετε μεγάλη ποσότητα καθαρού ασετόν σε ένα βαμβάκι και το τοποθετήσετε στα νύχια σας, τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο ώστε να μουλιάσουν. Αυτό το βήμα το επαναλαμβάνετε για κάθε νύχι, αφήνοντας το ασετόν να δράσει για αρκετά λεπτά.

Βήμα 3ο: Pusher

Η διαδικασία με το pusher έχει στόχο να αφαιρέσει απαλά το βερνίκι, που πλέον είναι μαλακό. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο pusher, για να μην κάνετε ζημιά στα νύχια σας. Αν σε κάποια σημεία το βερνίκι δεν αφαιρείται με αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε τη λίμα.

Βήμα 4ο: Ενυδάτωση

Αφού όλα πήγαν καλά, είναι απαραίτητο τώρα να περιποιηθείτε τα νύχια σας είτε με μια κρέμα χεριών είτε με κάποιο ειδικό έλαιο, κάνοντας μασάζ με ελαφριές κινήσεις. Ιδανικά, τα αφήνετε μια-δυο μέρες χωρίς χρώμα, για να αναπνεύσουν.