Τα μυστικά ομορφιάς του καρότου - Free Sunday
Τα μυστικά ομορφιάς του καρότου

Τα μυστικά ομορφιάς του καρότου

Τα καρότα έχουν εξαιρετικά οφέλη για την επιδερμίδα μας, καθώς περιέχουν βιταμίνη Α, καθοριστικής σημασίας για την αποκατάσταση της ισορροπίας των δερματικών λειτουργιών που εξασφαλίζουν νεανικό δέρμα.

Περίπου 100 γραμμάρια καρότο περιέχουν 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 0,6 γρ. πρωτεΐνη, 0,3 γρ. λίπος, 30 mg ασβέστιο και 0,6 mg σίδηρο. Επιπλέον, τα καρότα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β1, Β2, Β6, C και Κ, βιοτίνης, καλίου και θειαμίνης.

Μάσκα για την πρόληψη των ρυτίδων

Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα καρότα, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (8 έως 10 σταγόνες για ξηρό ή κανονικό δέρμα, 1 κ.σ. για λιπαρό δέρμα).

Βράστε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και, αφού τα πολτοποιήσετε, προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις και περιμένετε 15 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Μάσκα κατά της ακμής

Θα χρειαστείτε 2 καρότα και 1 κρόκο αυγού.

Καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ. Ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού και τον ρίχνουμε στα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Πλένουμε το πρόσωπό μας και έπειτα απλώνουμε τη μάσκα. Αφήνουμε ακάλυπτη την περιοχή γύρω από τα μάτια. Μετά από 20 λεπτά ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και δεν ξεχνάμε να σκουπιζόμαστε με καθαρή πετσέτα.

Καροτέλαιο για τα μαλλιά

Καταπολεμά τη γήρανσή τους. Τα μακραίνει λόγω της άφθονης βιταμίνης Α που περιέχει. Τα κάνει λαμπερά, ενώ τα προστατεύει από τον ήλιο και τις ακτίνες του. Κάντε μια απλή μάσκα με τους συνηθισμένους τρόπους εφαρμογής.

Ένα έχτρα μυστικό που εντυπωσιάζει είναι ότι τρώγοντας ωμά καρότα προκαλείτε φυσικό καθαρισμό στα δόντια σας και διατηρούν τη λευκότητά τους.