Θεραπείες με πορτοκάλι για λαμπερό δέρμα - Free Sunday
Θεραπείες με πορτοκάλι για λαμπερό δέρμα

Θεραπείες με πορτοκάλι για λαμπερό δέρμα

Το πορτοκάλι και συγκεκριμένα ο φλοιός του τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως από τις εταιρείες καλλυντικών, καθώς παρέχουν λάμψη στο πρόσωπο, βελτιώνουν την υφή και το χρώμα του δέρματος, μειώνουν τις κηλίδες, καταπολεμούν την ακμή και τις ελεύθερες ρίζες και έχουν αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση.

Θεραπεία κηλίδων: Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από τον ίδιο τον καρπό. Αντί να πετάξετε τις φλούδες, μπορείτε να τις αποξηράνετε στον ήλιο και να τις αλέσετε για να προετοιμάσετε σκόνη φλούδας πορτοκαλιού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολέπιση σώματος.

Μπορείτε να αναμίξετε την παραπάνω σκόνη με γάλα και κρέμα γάλακτος και να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Αυτό θα προσφέρει μια άμεση λάμψη, καθώς και μείωση των κηλίδων στο δέρμα σας.

Θεραπεία ακμής: Η υπερβολική βρομιά και τα βακτήρια φράζουν τους πόρους του δέρματός σας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπυριών. Τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ που είναι αποτελεσματικό στην αποξήρανση της ακμής. Εξαλείφει τις τοξίνες από το σώμα και αποτρέπει την έξαρση της ακμής.

Μπορείτε να προετοιμάσετε μια μάσκα προσώπου αλέθοντας φλούδες πορτοκαλιού για να φτιάξετε μια πάστα και να την εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπό σας. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει την ακμή, αλλά θα καταπολεμήσει και τη λιπαρότητα του δέρματος. Με τακτική χρήση, μπορείτε να δείτε μια ορατή μείωση στα σπυράκια και τα σημάδια της ακμής.

Λεύκανση του δέρματος: Οι φλούδες πορτοκαλιού είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που μπορεί να ελαφρύνει τις καφέ κηλίδες στο δέρμα και να τις αφαιρέσει αποτελεσματικά με τον χρόνο.

Αραιώστε την πάστα φλούδας πορτοκαλιού καθώς φτιάχνετε τη μάσκα προσώπου, επειδή περιέχει πολύ κιτρικό οξύ που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Αφαιρεί τα σπυράκια: Η μάσκα φλούδας πορτοκαλιού είναι αρκετά αποτελεσματική στην αφαίρεση σπυριών από το δέρμα σας. Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή τη μάσκα αναμειγνύοντας ένα μέρος γιαούρτι με σκόνη φλούδας πορτοκαλιού για να φτιάξετε μια παχιά πάστα.

Απλώστε αυτή την πάστα στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας απαλές κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από 15 λεπτά. Ξεμπλοκάρει την υπερβολική λιπαρότητα και τη βρομιά που φράσσονται στους πόρους του δέρματός και σας απαλλάσσει από τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Υπέροχο τόνερ: Οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν άφθονες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που διατηρούν τα έλαια του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι κατάλληλες τόσο για το λιπαρό όσο και για το ξηρό δέρμα.

Η τοπική εφαρμογή των φλοιών πορτοκαλιού στο δέρμα αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τη βρομιά και το διατηρεί ενυδατωμένο και τονωμένο.

Το ασβέστιο συμβάλλει στην παραγωγή αντιοξειδωτικών, ανακουφίζοντας το ξηρό δέρμα και παρέχοντας ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Αναζωογονεί το θαμπό δέρμα: Μπορείτε να κάνετε ένα δροσιστικό σπρέι προσώπου με φλούδες πορτοκαλιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό 2 πορτοκαλιών και να τον βάλετε σε ένα δίσκο με παγάκια.

Πάρτε τα παγάκια πορτοκαλιού και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας. Έτσι θα φωτιστεί το θαμπό δέρμα σας, θα ανοίξουν οι πόροι σας και θα ελεγχθεί η λιπαρότητα.

Λαμπερό δέρμα: Αντί να αλέσετε τις φλούδες πορτοκαλιού, μπορείτε απλά να ρίξετε βραστό νερό στις φλούδες και να τις αφήσετε για μία μέρα. Φιλτράρετε αυτό το υγρό την επόμενη μέρα και ψύξτε το.

Απλώστε αυτό το υγρό στο πρόσωπό σας με βαμβάκι και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας λαμπερό.