Σπιτικές μάσκες με ακτινίδιο για πρόσωπο και χέρια - Free Sunday
Σπιτικές μάσκες με ακτινίδιο για πρόσωπο και χέρια

Σπιτικές μάσκες με ακτινίδιο για πρόσωπο και χέρια

Το ακτινίδιο ή αλλιώς κίουι είναι ο καρπός του φυτού Ακτινίδιον το σινικό (Actinidia chinensis) ή Ακτινίδιο το νόστιμο (Actinidia deliciosa) και ανήκει στην οικογένεια των Ακτινιδιοειδών. Η χώρα προέλευσης του φυτού είναι πρωτίστως η Κίνα, ενώ το φυτό φυτρώνει και σε περιοχές της Σιβηρίας, της Ιαπωνίας κ.α.

Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, τα ακτινίδια περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ και κάλιο. Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Χάρη στα σ’ αυτά τα συστατικά, αυτό το φρούτο μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία, αλλά και για την ομορφιά.

Μάσκα προσώπου με ακτινίδιο: Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη γήρανση, απλά πολτοποιήστε με ένα πιρούνι ένα ακτινίδιο και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Scrub προσώπου με ακτινίδιο: Αναμείξτε λίγο πουρέ από ακτινίδιο με λευκή ή μαύρη ζάχαρη και τρίψτε όλο το πρόσωπο ή και το σώμα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά και στεγνώνετε.

Μάσκα χεριών με ακτινίδιο: Φτιάξτε μια αναζωογονητική και αντιγηραντική μάσκα χεριών, συνδυάζοντας πουρέ από ακτινίδιο με λίγο ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το μείγμα στα χέρια σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.