Είμαστε όλες Wonder Women - Free Sunday
Είμαστε όλες Wonder Women

Είμαστε όλες Wonder Women

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η Athens Comics Library, ο οργανισμός Women On Top και οι Εκδόσεις Anubis συνεργάζονται σε ένα διαφορετικό social media activation.

Με την ευγενική συμμετοχή γνωστών Ελληνίδων, επιτυχημένων η κάθε μία στο χώρο τους, σχολιάζουμε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, χρησιμοποιώντας ως αναφορά τις δημοφιλέστερες και επιδραστικότερες σούπερ ηρωίδες της DC και της Marvel, όπως η Wonder Woman, η Captain Marvel, η Supergirl, η Jean Gray, η Ms. Marvel και η Black Widow.

Η καμπάνια έχει στόχο να αναδείξει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη γυναικεία ενδυνάμωση, όπως τα στερεότυπα ομορφιάς, η έμφυλη βία, τα εργασιακά δικαιώματα, τα πρότυπα δυναμικών γυναικών, η διείσδυση σε ανδροκρατούμενους χώρους, η μητρότητα και η μετέπειτα επιστροφή στην εργασία κ.λπ.

Από σήμερα και για το προσεχές διάστημα, οι social media σελίδες της Athens Comics Library, του Women On Top και των Εκδόσεων Anubis θα μοιράζονται videos όπου η κάθε συμμετέχουσα θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χρησιμοποιώντας ως αναφορά δημοφιλείς υπερηρωίδες της DC και της Marvel, γυναίκες - πρότυπα που έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη θέση της γυναίκας στην καθημερινή ζωή, μέσα από τα comics, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Στην ενέργεια συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, Ιδρύτρια της ΑμΚΕ ΚΙNITRO, η ηθοποιός Αλίνα Κωτσοβούλου, η αθλήτρια Γεωργία Καλτσή, η Λίλιαν Μπαλάτσου, Γνωσιακή Νευροεπιστήμων, Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης & Γλώσσας και Ιδρύτρια του Greek Girls Code, η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, η Συνιδρύτρια του Women Οn Top Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και η Λήδα Τσενέ, Ιδρύτρια της Athens Comics Library.