Μήπως σας απατά; - Free Sunday
Μήπως σας απατά;

Μήπως σας απατά;

Νέα έρευνα, που διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία δείχνει πως άπιστος/ηδε γίνεσαι… γεννιέσαι!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες η απιστία είναι μάλλον κληρονομική, καθώς μια ομάδα Αυστραλών επιστημόνων ανακάλυψε την ύπαρξη του γονιδίου της απιστίας.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 63% των ανδρών και το 40% των γυναικών που απατούν τους συντρόφους τους… έχουν «γεννηθεί» για να το κάνουν αυτό, καθώς ενδέχεται να έχουν κληρονομήσει το γονίδιο της απιστίας από τους γονείς τους.

Αν κάτι, όμως, υπερνικά τα επιστημονικά πειστήρια αυτό είναι το γυναικείο ένστικτο. Αν, λοιπόν, έχεις την αίσθηση πως σε απατάει είναι γιατί μάλλον το κάνει. Να πως θα σιγουρευτείς.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Άντρες και γυναίκες όταν βρίσκονται σε παράλληλη σχέση βρίσκουν άλλοθι στο υπερφορτωμένο εργασιακό ωράριο. Ραντεβού, meeting, έκτακτες συναντήσεις, ακόμα και έκτακτα σαββατοκύριακα… σε άλλη πόλη. Είναι και ο λόγος που το κινητό είναι όλο και συχνότερα απενεργοποιημένο.

Μυρωδιές

Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας είχαν όσφρηση αλεπούς. Η σύγχρονη γυναίκα απαρνήθηκε την τέταρτη της αίσθηση. Ακόμα κι έτσι αν το πρώτο πράγμα που κάνει όταν μπει στο σπίτι είναι ντους και να βάλει τα ρούχα του στα άπλυτα τότε θα πρέπει να αρχίσετε και εσείς να την εμπιστεύεστε. Άλλωστε, ξέρετε πολλές γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς άρωμα;

Εμφάνιση

Όλο και περισσότερες ώρες μπροστά στον καθρέφτη, στο γυμναστήριο, στο mall. Ανανεώνει την γκαρνταρόμπα του; Ξυρίζεται συχνότερα κι από τον Τζόρτζ Κλούνι; Κάνει Push ups στο σαλόνι; Ε, δεν είναι το μόνο μέρος που εξασκείται…

Είστε αόρατη

Η εμφάνιση σας περνάει απαρατήρητη και όταν του μιλάτε είναι αφηρημένος. Σπάνια σας κάνει, πλέον, like στο Facebook κι όταν ανακοινώνετε πως το Σάββατο θα βγείτε με τις φίλες σας δεν γκρινιάζει. 

Δεν ξεχνάει ποτέ το κινητό

…ή το τάμπλετ. Τα παίρνει μαζί του στην τουαλέτα κι έχει αλλάξει κωδικό. Ε, δεν χρειάζεστε ντεντέκτιβ. 

Σας κατηγορεί

Είναι η πιο συνήθης αντίδραση ενός άπιστου ∙ να κατηγορεί τον σύντροφό του για υπερβολική καχυποψία, για αδικαιολόγητη ζήλεια. 

Σας ζηλεύει

Κι όμως συμβαίνει. Για να γλιτώσει από τις ενοχές δημιουργεί καταστάσεις που σας ενοχοποιούν ακόμα κι αν εσείς δεν έχετε δώσει τέτοιο δικαίωμα. 

Και τώρα τι κάνουμε;

Καταρχήν βεβαιωθείτε ότι όντως σας απατά. Προσπαθήστε να τον κάνετε να ομολογήσει. Κατά βάθος όλοι οι «παραβάτες» ελπίζουν στη λυτρωτική στιγμή της εξομολόγησης.

Εκτιμήστε τη σοβαρότητα της απιστίας και σε καμία περίπτωση μη βάλετε στο στόχαστρο τον τρίτο άνθρωπο. Ο εχθρός δεν είναι η άλλη, αλλά η σχέση σας που οδηγήθηκε εκεί.

Αν θα συγχωρήσετε την απιστία είναι μια απολύτως προσωπική υπόθεση που δεν αφορά τις φίλες, την αδερφή ή την μητέρα σας. Μην κοινοποιήσετε το πρόβλημα γιατί οι άνθρωποι, ακόμα και οι πολλοί δικοί μας, έχουν την τάση να εξαντλούν την αυστηρότητα τους όταν πρόκειται για σχέσεις άλλων. Κοινώς, έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες.

Αν αποφασίσετε να δώσετε στη σχέση σας μια ακόμα ευκαιρία φροντίστε να γνωρίζετε πως το κάνετε για τους σωστούς λόγους- κι όχι για εκδίκηση ή από εγωισμό.