Πώς να μείνετε φίλοι μετά από ένα διαζύγιο - Free Sunday
Πώς να μείνετε φίλοι μετά από ένα διαζύγιο

Πώς να μείνετε φίλοι μετά από ένα διαζύγιο

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δεν είναι και το πιο ανώδυνο. Όμως η αγάπη δεν εξατμίζεται και είναι αρκετά τα ζευγάρια που μετά από ένα διαζύγιο καταφέρνουν να ξαναβρούν τα πράγματα που τους έφεραν κοντά για να δημιουργήσουν μια νέα σχέση, αυτή τη φορά φιλική, που ειδικά αν υπάρχουν παιδιά κρίνεται απαραίτητη. 

Χωρίς απωθημένα

Πριν ξεκινήσετε την όποια προσπάθεια πρέπει ειλικρινά να ομολογήστε, στον εαυτό σας καταρχήν, πως δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις επανασύνδεσης. Πως δηλαδή αυτή η νέα σχέση που επιθυμείτε να οικοδομήσετε θα είναι ξεκάθαρα φιλική κι όχι ένα υβρίδιο της προηγούμενης.

Υπομονή

Σκόπιμο είναι, αφού χωρίσετε, να κρατήσετε απόσταση από τον πρώην σύντροφό σας, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα στην αρχή. Έτσι θα κατορθώσετε να δεχτείτε την αλλαγή, τόσο τη συναισθηματική όσο και την πρακτική (αλλαγή συνηθειών κλπ.), αλλά και να ξαναχτίσετε τη ζωή σας χωρίς εκείνον. Το σημαντικό είναι να είστε σίγουροι πως στη διαδικασία αυτή δεν πληγώνεστε και δεν καταπιέζεστε.

Συγχώρεση

Καμία επικοινωνία ή επαφή δεν θα μπορέσει να παραμείνει σε επιθυμητό επίπεδο αν δεν έχετε πραγματικά συγχωρέσει ο ένας τον άλλον. Το μεγάλο βήμα της συγχώρεσης απαιτεί να έχετε αφήσει πίσω στο παρελθόν τους ενδεχόμενους καυγάδες και προσβολές, τις άσχημες στιγμές που έχετε ζήσει, τις κόντρες και τις αλληλοκατηγορίες. Μια νέα σχέση χρειάζεται και καθαρή καρδιά. Tabula rasa λοιπόν!

Ένα βήμα τη φορά

Ακόμα και αν εσείς αισθάνεστε  πως και ο απαραίτητος χρόνος έχει περάσει και ειλικρινά έχετε συγχωρέσει τον πρώην και τον εαυτό σας, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να γίνετε «κολλητοί». Ξεκινήστε με έναν χαλαρό καφέ. Την επόμενη φορά κανονίστε ένα γεύμα, μέχρι να αποκαταστήσετε μια συχνή επικοινωνία, όπως κάνουν οι φίλοι. Εννοείται οφείλετε να ομολογήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σας, π.χ μια νέα σχέση. 

Να είστε έτοιμοι να αποτύχετε

Οι καλές προθέσεις δεν είναι εγγύηση πως το πείραμα θα πετύχει. Αν βαδίζετε σε ρεαλιστική βάση, με τη πιθανότητα αποτυχίας μέσα στο σενάριο, απαλλαγμένοι από το άγχος ενός έτσι κι αλλιώς τολμηρού στοιχήματος ίσως έχετε μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.