Όταν η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα - Free Sunday
Όταν η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα

Όταν η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα

Η μισθολογική ισότητα μπορεί να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ωστόσο στην πραγματική ζωή η γυναίκα σπάνια κερδίζει περισσότερα χρήματα από έναν άντρα ή έστω τα ίδια κάνοντας την ίδια δουλειά. Τι συμβαίνει, όμως, στη σχέση όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άντρα;

Σύμφωνα, με πρόσφατη οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους άνδρες τους χωρίζουν πιο εύκολα από τις άλλες.  Γιατί, όμως, να φτάσουμε εκεί; 

Η απώλεια των ρόλων των φύλων είναι για τα πανεπιστημιακά έδρανα. Πίσω από τις κλειστές ο άντρας εξακολουθεί να θέλει να υποκρίνεται τον κουβαλητή. Μη του το χαλάσετε ακόμα και αν τα περισσότερα τα κουβαλάτε εσείς.

Να πως

Κάντε ταμείο μαζί

Υπολογίστε τους λογαριασμούς που έχετε να πληρώσετε και τα κοινά έξοδα. Αναλάβετε εκείνα που έχουν διακυμάνσεις, ακριβές διακυμάνσεις, π.χ το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ ή τα κοινόχρηστα. Αφήστε σε εκείνον το ιντερνέτ, το φροντιστήριο του παιδιού, τον ΕΝΦΙΑ.

Show me the money

Το ποιος θα διαχειρίζεται τα οικονομικά δεν εξαρτάται άμεσα από το ποιος βγάζει τα περισσότερα, αλλά με το ποιος είναι πιο υπεύθυνος. Ακόμα και αν αυτή είστε εσείς μπορείτε να επιτρέψετε μια αλλαγή ρόλων. Αν είναι εκείνος υπεύθυνος για την τακτοποίηση των λογαριασμών θα έχει μια ψευδαίσθηση πως είναι και εκείνος που τους πληρώνει. 

Πάρτε κοινές αποφάσεις

Είναι πολύ πιο σωστό μια συζήτηση για να δείτε αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις από το να φέρετε τον σύντροφό σας προ τετελεσμένων γεγονότων. 

Μην ντρέπεστε για όσα βγάζετε

Οι τύψεις και οι ενοχές για τις απολαβές σας δεν θα φέρουν ισορροπία στη σχέση σας. Ίσα ίσα ελλοχεύει ο κίνδυνος ο αγαπημένος σας να αισθανθεί τις ενοχές σας και να έρθει σε ακόμα δυσκολότερη θέση. 

Επιτρέψτε του να σας κερνάει που και που

Στις μικρές απολαύσεις, π.χ μια μπύρα στο αγαπημένο σας μπαράκι, μην κάνετε καν κίνηση να βρείτε το πορτοφόλι σας. Επιστρέψτε του να σας την κεράσει, όπως τις πρώτες φορές της γνωριμίας σας. 

Μην αυταπατάστε

Μην εξισώσετε την οικονομική δύναμη, με την απόλυτη εξουσία στη σχέση. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν αλαζόνες επιχειρηματίες που καταλήγουν περιτριγυρισμένοι από κόλακες στο χρυσό τους κλουβί. Σε μια χώρα που ζει σε εργασιακό μεσαίωνα κι όλοι είμαστε υποψήφιου άνεργοι είναι καθαρή συγκυρία ο ικανοποιητικός μισθός σας.