Πώς να περνάς καλά στο γραφείο - Free Sunday
Πώς να περνάς καλά στο γραφείο

Πώς να περνάς καλά στο γραφείο

Μπορεί τα εργασιακά να παραμένουν ο μαύρος φάκελος της ελληνικής κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, όμως, είναι στο χέρι να ελαφρύνουμε τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, ακόμα και αν η επόμενη μείωση μισθού είναι στο κατώφλι.

Η εργασία έτσι κι αλλιώς καταναλώνει το ένα τρίτο της ημέρας μας. Ας φροντίσουμε να είναιπιο ευχάριστες, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν το ευνοούν.


Ντύσου όμορφα

Ακόμα και αν εργάζεσαι σε περιβάλλον που συγκεκριμένο ύφος ή ακόμα και στολή επιβάλλεται μπορείς να δώσεις τη δική σου προσωπική νότα, με αξεσουάρ και μακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση αφιέρωσε δέκα λεπτά περισσότερα, ακόμα καλύτερα ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ, στα ρούχα που θα φορέσεις. Η γυναικεία αυτοπεποίθηση βρίσκεται σε συνάρτηση με το επιμελημένο ντύσιμο.

Φτιάξε το γραφείο σου 

Πριν ανοίξεις υπολογιστή αφιέρωσε πέντε λεπτά να φτιάξεις το δικό σου χώρο. Μήπως να έβαζες ένα λουλουδάκι σε ένα ποτήρι νερό; Μήπως να σήκωνες τα στόρια; Η αισθητική είναι ηθική και απαραίτητη έστω και στις ψευδαισθήσεις.

Κάνε διάλλειμα για φαγητό

Με κλειστή την οθόνη του υπολογιστή σου, κατεβασμένο το σταθερό και στο αθόρυβο το κινητό. Είναι τα δικά σου δέκα λεπτά να απολαύσεις το φαγητό σου.  Χωρίς βιαστικές μπουκιές και το ένα χέρι στο ποντίκι.

Καταπολέμησε το άγχος με τη λογική

Σου φόρτωσαν κι άλλη δουλειά ενώ νόμιζες πως είχες τελειώσει, προέκυψε κάτι νέο απροσδόκητο ή εκείνο που νόμιζες πως είχε ολοκληρωθεί τελικά χρειάζεται βελτιώσεις. Ε, και; Δουλειά είναι θα γίνει. Το άγχος και η πίεση στην οποία υποβάλλεις τον εαυτό σου δεν θα κάνει τη δουλειά ευκολότερη. Για φιλοσόφησε το λίγο…

Κουτσομπόλεψε

Μικρά, ανώδυνα κοινωνικά σχόλια. Μη τα αμελείς. Είναι το κερασάκι της εργασιακή τούρτας. Είναι υποχρέωση σου να σχολιάσεις το κροκί αλά Κωνσταντοπούλου σακάκι της διευθύντριας σου, το αστείο βάδισμα του φρουρού και το συμπαθητικό χαμόγελο του νέου κούριερ. Οι σημαντικές πληροφορίες πρέπει να διαδίδονται.