Πώς να ζήσεις με έναν πολύ αγχώδη άντρα - Free Sunday
Πώς να ζήσεις με έναν πολύ αγχώδη άντρα

Πώς να ζήσεις με έναν πολύ αγχώδη άντρα

Το άγχος είναι η δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που περιλαμβάνει αισθήματα φόβου ή ακόμη και τρόμου σαν απάντηση σε κίνδυνο του οποίου η πηγή είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη ή μη αναγνωρίσιμη. 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ένα αυτόματο μηχανισμό που προβλέπει το χειρότερο σενάριο και είναι αρνητικά διακείμενος. Αυτό το αντιμετωπίζουν περισσότερο όσοι πάσχουν από κάποια αγχώδη διαταραχή, οπότε μην κατηγορείτε τον εαυτό σας.

Πως είναι να ζεις με έναν τέτοιο ανθρωπότυπο και πως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις;

Μην αποφεύγετε τη συζήτηση

Ρωτήστε ποιες σκέψεις περνάνε από το μυαλό του σε κάθε συνθήκη. Όσο καλύτερα ενημερωμένη είστε τόσο καλύτερα. 

Κάντε την έρευνα σας

Ζώντας με έναν άνθρωπο που πάσχει από αγχώδη διαταραχή σημαίνει πως κάποια στιγμή θα πάθει κρίση πανικού. Μιλήστε με ειδικό να ξέρετε πώς να την αντιμετωπίσετε. 

Πιστέψτε τον

Το να αρνηθείτε την πάθηση και τα συμπτώματα της, όσο παράλογο κι αν μοιάζει σε εσάς και τα δικά σας στάνταρτ, δεν βγάζει πουθενά. Όταν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε κρίση, μικρή ή μεγάλη, δεν έχει νόημα να τον χλευάζετε. Αναγνωρίστε την κρίση και προσπαθήστε να τον βοηθήσει να καταλάβει πως ζει μια.

Αναρωτηθείτε

Είναι αυτή μια «περιπέτεια» που θέλετε να ζήσετε; Τον αγαπάτε τόσο πολύ; Η ειλικρινής συζήτηση με τον εαυτό σας είναι προϋπόθεση.

Μη διαταράσσετε τη ρουτίνα

Η ρουτίνα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθούν τους αγχώδεις ανθρώπους να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Μη του το χαλάσετε. 

Μην το παίρνετε προσωπικά

Είναι παράλογος, απότομος και κυκλοθυμικός. Όχι, όμως, εναντίον σας. απλά αυτός είναι. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που σας κρατάνε κοντά του.