Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να του πεις - Free Sunday
Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να του πεις

Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να του πεις

Όπως και ο πόλεμος έτσι και οι σχέσεις έχουν κάποιους άγραφους νόμους, που ακόμα και οι θανάσιμοι εχθροί δεν καταπατάνε.

Όσο μεγάλη κι αν είναι η ένταση, όσο αδικημένη κι αν αισθάνεστε, όσο κι αν το αιμοδιψές συναίσθημα της εκδίκησης σας πνίγει υπάρχουν τρία πράγματα που κάτω από καμία συνθήκη δεν επιτρέπεται να πείτε σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Alexandra Solomon και τη έρευνα της που δημοσίευσε στο περιοδικό Psychology Today. Κι αυτά είναι:

Αν με αγαπούσες αληθινά θα...

Σύμφωνα με την κ. Solomon η παραπάνω φράση είναι ένας συναισθηματικός εκβιασμός, που εκείνη την στιγμή μπορεί ο σύντροφός σας να μην καταλάβει καν, όμως κάποια στιγμή θα το συνειδητοποιήσει και η αντίδραση του μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Οι γυναίκες μεγαλώνουμε με αναχρονιστικά παραμύθια και από μικρές διδασκόμαστε πως ο πρίγκιπας για να κερδίσει το κορίτσι πρέπει να περάσει από δοκιμασίες και εμπόδια. Αν ο πρίγκιπας πραγματικά αγαπάει την πριγκιποπούλα θα τα βάλει με δράκους, λύκους και κακές μάγισσες. Όμως κορίτσια η ζωή δεν είναι παραμύθι και η διαρκής ανάγκη μας για αποδείξεις αγάπης μπορεί να είναι εξουθενωτική για τον άλλον. 

Δεν είμαστε όπως παλιά

Η αλήθεια είναι πως η αγάπη με την πάροδο του χρόνου μεταλλάσσεται, εξελίσσεται όπως άλλωστε και εμείς. Είναι μη ρεαλιστικό να θέλουμε η σχέση μας να μείνει όπως ήταν στην αρχή της γνωριμίας μας και άδικο να φορτώνουμε όλη την ευθύνη στον άλλον.

Συμπεριφέρεσαι όπως η μητέρα/πατέρας σου

Αυτό κι αν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση καθώς δεν προσβάλεις μόνο εκείνον αλλά και την οικογένεια του και εκείνος καλείται να υπερασπιστεί τους δικούς του ενώ ίσως να μη το θέλει. Τέλος, είναι ο υπέρτατος βαθμός αγένειας καθώς τα όποια ελαττώματα της προσωπικότητας του πατέρα ή τη μητέρας του, προφανώς, σας τα εκμυστηρεύτηκε σε συζητήσεις εκ βαθέων. Το να του τρίβετε στη μούρη κάτι τόσο προσωπικό είναι κακοί τρόποι.