«Made in Greece» καινοτομία ομορφιάς με άρωμα αρκαδικής καστανιάς - Free Sunday
«Made in Greece» καινοτομία ομορφιάς με άρωμα αρκαδικής καστανιάς

«Made in Greece» καινοτομία ομορφιάς με άρωμα αρκαδικής καστανιάς

Την ηγετική της θέση στον κόσμο των αντιγηραντικών καλλυντικών διεθνώς εδραιώνει η ελληνική κοσμετολογική εταιρεία Κορρές, παρουσιάζοντας –μεσούσης της οικονομικής κρίσης– μια επιστημονική καινοτομία που μοσχοβολάει άρωμα Ελλάδας και διαφημίζει με τον πιο όμορφο τρόπο την πατρίδα μας στα πέρατα του κόσμου.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών και του πνεύματος συρρίκνωσης που διακατέχει τις περισσότερες εταιρείες, η Κορρές, σε συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», υλοποιεί τη μεγαλύτερη πρωτογενή έρευνα πάνω στα φυσικά συστατικά που έγινε ποτέ, αναζητώντας το απόλυτο ελιξίριο της αιώνιας νεότητας σε 1.800 φυτά της παγκόσμιας χλωρίδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 450 εγχώρια φυτά.

Με τη μερίδα του λέοντος της υπό διερεύνηση χλωρίδας να προέρχεται από την πατρίδα μας, ήταν εξαρχής αναμενόμενο η Ελλάδα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλόδοξο ευρωπαϊκό εγχείρημα, τη μελέτη Agrocos, που πραγματοποιήθηκε με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Επιτροπής. Η εξέλιξη όμως της μελέτης ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σκόρπισε το διακριτικό άρωμα της αιωνόβιας καστανιάς από τα γραφικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας στον μαγικό κόσμο της ομορφιάς, αναδεικνύοντας τη λουπεόλη της αρκαδικής καστανιάς ως την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.

Omorfia_Korres_Skaltsounis

Όπως εξηγεί ο Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος Agrocos: «Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα φυτών παγκοσμίως, ενώ τα ελληνικά φυτά διακρίνονται και για την εξαιρετικά αναπτυγμένη ικανότητα επιβίωσής τους. Τα 1.200 ενδημικά φυτά που απαντώνται μόνο στην ελληνική γη, από το σύνολο των 6.000 φυτών της εγχώριας χλωρίδας, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης αντίστοιχο με τον τουρισμό, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά στη δημιουργία καλλυντικών ή συμπληρωμάτων διατροφής φυτικής προέλευσης».

Ωστόσο, η ανάδειξη της αρκαδικής καστανιάς σε top performing αντιοξειδωτικό συστατικό ήταν μόνο η αρχή αυτού του «made in Greece» success story. Οι Έλληνες επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρότζεκτ απομόνωσαν το μαγικό συστατικό, την αντιοξειδωτική λουπεόλη, και τότε βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Γιατί η λουπεόλη έχει τόσο αδιάλυτο χαρακτήρα, που ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί σε μια αντιρυτιδική κρέμα, αφού δεν θα μπορούσε ποτέ να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Ωστόσο, οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακευτικής και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» είδαν αυτό το εμπόδιο σαν ένα νέο «στοίχημα», που έπρεπε να κερδίσουν, και το κέρδισαν δημιουργώντας ένα καινοτόμο κοσμετολογικό μόριο: τη λουπεόλη κλεισμένη μέσα σε ένα υδρόφιλο πλέγμα υαλουρονικού οξέος.

Το νέο –φιλικό στην επιδερμίδα– μόριο με την ονομασία halupeol αποτελεί δημιούργημα της Κορρές, προστατεύεται από πατέντα και γίνεται το δραστικό συστατικό στη νέα σοφιστικέ αντιρυτιδική-συσφιγκτική σειρά κοσμετολογικών προϊόντων του αγαπημένου ελληνικού brand του φαρμακείου, δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα σε όλες τις κλινικές μελέτες. Η νέα σειρά αντιγηραντικών καλλυντικών Castanea Arcadia της Κορρές έρχεται να συμπληρώσει το βαρύ πυροβολικό της εταιρείας ενάντια στις ρυτίδες και τα άλλα σημάδια της γήρανσης, που περιέχει, μεταξύ άλλων, μαύρη πεύκη και εκχύλισμα μαύρης βρώμης.

Η μελέτη-ορόσημο στον τομέα της πρωτογενούς έρευνας στα φυσικά συστατικά, με την επωνυμία Agrocos, που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή και διήρκησε τέσσερα χρόνια, εντόπισε και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα ελληνικής προέλευσης. Ανάμεσά τους ο κορμός της μουριάς και ο λευκός ελλέβορος ή βέρατρο, του οποίου η δράση διερευνάται για πρώτη φορά στα κοσμετολογικά χρονικά.