Πότε οι άντρες κλαίνε - Free Sunday
Πότε οι άντρες κλαίνε

Πότε οι άντρες κλαίνε

Από πολλή μικρή ηλικία το αγόρι ακούει τη φράση "οι άντρες δεν κλαίνε". Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ακόμα και οι άντρες κλαίνε.

Πριν από μερικά χρόνια, μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υποστήριζε ότι τουλάχιστον ο μισός αρσενικός πληθυσμός πλανήτη καταπιέζει τα συναισθήματά του και προσπαθεί να μη δακρύζει δημοσίως. Κι αυτό είναι κάτι που εξηγείται εύκολα. Το πιο διαδεδομένο στερεότυπο για τους άντρες είναι ότι είναι ζόρικοι, σταθεροί, ακλόνητοι και ικανοί να ελέγξουν τα συναισθήματά τους κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Το κλάμα ενός άντρα εκλαμβάνεται ως αδυναμία και κάποιες φορές φτάνει να καταλήξει και αντικείμενο χλευασμού.

2

Άντρες και γυναίκες δεν κλαίνε με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους. Οι ψυχολόγοι εντοπίζουν τις διαφορές:

Μπορεί το βάρος των ηθών και των εθίμων να παραμένει χαλινάρι στην έκφραση των συναισθημάτων τους, όμως οι περισσότεροι άντρες κλαίνε σιωπηλά από οδύνη (ψυχική ή σωματική), συγκίνηση, χαρά, ακόμα και από υπερηφάνεια ή πατριωτισμό.

4

Μια γυναίκα μπορεί να κλάψει σκόπιμα: Είτε γιατί θέλει να στείλει ένα μήνυμα είτε επειδή τίποτα δεν είναι πιο αφοπλιστικό από τα δάκρυα. Ο άντρας όμως, όταν κλαίει, κλαίει πάντα για τον εαυτό του. Αναδιπλώνεται, γίνεται εσωστρεφής, σκέπτεται και τελικά βρίσκει την εσωτερική του ειρήνη.

3


Μια γυναίκα κλαίει περίπου για 6 λεπτά, ενώ το κλάμα του άντρα διαρκεί τον μισό χρόνο, περίπου 3-4 λεπτά.


1