Μπήκαμε στον αστερισμό του Καρκίνου- να τι πρέπει να ξέρεις - Free Sunday
Μπήκαμε στον αστερισμό του Καρκίνου- να τι πρέπει να ξέρεις

Μπήκαμε στον αστερισμό του Καρκίνου- να τι πρέπει να ξέρεις

Το όνομά του σημαίνει «κάβουρας» στα αρχαία ελληνικά και αναφερόταν στον κάβουρα που συνέθλιψε ο Ηρακλής κατά τη μάχη του με τη Λερναία Ύδρα. Η Ήρα, που είχε στείλει τον κάβουρα να δαγκώσει τον Ηρακλή, τον «καταστέρισε» (τον έκανε άστρα του ουρανού) μετά τον θάνατό του. Ως μικρό ζώο, απετέλεσε τον αμυδρότερο αστερισμό (με τους λιγότερο φωτεινούς αστέρες) του ζωδιακού κύκλου.

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο με τις περισσότερες αντιφάσεις, άλλοτε ζητά ανεξαρτησία, κι άλλοτε δεν ξεκολλάει από πάνω σου. Από τη μία πλευρά, έχει την επιμονή και τη θέληση, ανεξάρτητος και λιτός. Και από την άλλη γίνεται ρίψασπις, αυτοκαταστροφικός, νωθρός και σπάταλος.

Ωστόσο έχει μια φυσική γοητεία και δύσκολα του αντιστέκεται κάποιος.

Ανήκει στα ζώδια του νερού κι αυτό μπορεί να τον κάνει μυστικοπαθή και υπόγειο που όμως σε εκρήξεις χαράς μεταμφιέζεται σε χείμαρρο συναισθημάτων, δοτικός και γενναιόδωρος.

Ο Καρκίνος, γενικά, είναι μεγαλόψυχος, ευσυγκίνητος και μπορεί να κρατήσει τα μυστικά των φίλων του σα φυλαχτά. Έχει μεγάλο δέσιμο με την οικογένεια του, αν και συχνά μπορεί να ξεχάσει ακόμα και τη γιορτή της μητέρας του. Είναι εργατικός και ταλαντούχος σε ότι διαλέξει να ασχοληθεί, όμως βαριέται εύκολα, για αυτό και αλλάζει εύκολα εργασιακό περιβάλλον. Σε κάθε νέο, μάλιστα, δεν δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να κάνει ακόμα και φίλους.

Πραγματικούς του φίλους, όμως, θεωρεί ανθρώπους που έχει διαλέξει ο ίδιος και όχι εκείνους που μια συγκυρία τους έφερε στον ίδιο χώρο. Ακόμα, όμως, και τους φίλους του, όπως και την οικογένεια του μπορεί να τους «κρεμάσει». Όχι, πάντως, στα δύσκολα.

Ο Καρκίνος έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τα χρήματα. Ενώ δεν τα τσιγκουνεύεται, μπορείς εύκολα να τον χαρακτηρίσεις σφιχτό αλλά και κακοπληρωτή. Αργεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, ακόμα και όταν έχει χρήματα, ενώ αν δανειστεί μικροποσά μπορεί και να παραλείψει να τα επιστρέψει κι όχι από απροσεξία.

Στον έρωτα ο Καρκίνος είναι ζεστός, δοτικός και πιστός. Του αρέσουν οι σχέσεις. Να φροντίζει και να τον φροντίζουν. Είναι εξαιρετικός με τους φίλους και την οικογένεια του/της συντρόφου του. είναι εξαιρετικός συζητητής και είναι αυτός μάλιστα ο λόγος που ίσως νευριάζει, όταν δηλαδή ο άλλος δεν κάθεται να συζητήσει. Του αρέσει η τάξη και η καθαριότητα και φροντίζει το σπίτι του να είναι πάντα καθαρό, τακτοποιημένο και καλαίσθητο. Αν και είναι κοινωνικός και γλεντζές, μόλις ο Καρκίνος «ζευγαρώσει» γίνεται ο απόλυτος σπιτόγατος, για αυτό και υφέρπει ο κίνδυνος να πάρει κιλά. Μη φοβάστε, όμως, έναν Καρκίνο σε θέματα εμφάνισης. Είναι φιλάρεσκος και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον εαυτό του.

 Ο ανώριμος Καρκίνος θα χρειαστεί τη συνεχή υποστήριξη των άλλων, όμως εκείνος που έχει εξελιχθεί ως προσωπικότητα κι έχει ωριμάσει συναισθηματικά, θα κινηθεί με επιτυχία ως ανεξάρτητος άνθρωπος. Θέλει την προσοχή και τη στοργή από τους άλλους ανθρώπους και είναι πιο ευτυχισμένος όταν έχει μια μικρή, στενή και δεμένη ομάδα από φίλους ή συγγενείς.

Διάσημοι Καρκίνοι

Κάτια Ζυγούλη, Ναταλία Γερμανού, Δέσποινα Βανδή, Τόμ Κρούζ, Χάρισον Φόρντ, Μέριλ Στριπ, Πριγκίπισσα Νταιάνα, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Άνγκελα Μέρκελ, Κωνσταντίνος Σημίτης, Απόστολος Γκλέτσος, Μιχάλης Ζαμπίδης, Χρήστος Χολίδης, Ζινεντίν Ζιντάν, Πάολα, Λίντσέι Λόχαν, Τομ Χανκς, Τόμπι Μακγουάιρ

inbox