6 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι - Free Sunday
6 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

6 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Αγκαλιάζονται

Δεν χαιρετάνε απλά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ούτε δίνουν μόνο ένα φιλί, αλλά αγκαλιάζουν όσους αγαπάνε. Κι όχι βιαστικά. Μια αγκαλιά διαρκεί περίπου 2,1 δευτερόλεπτα, αλλά για να ταξιδέψουν οι ενδορφίνες που προκαλεί χρειάζονται περίπου 7 δευτερόλεπτα . 

via GIPHY

Περπατάνε καμαρωτοί

Με τους ώμους ίσιους και την πλάτη ίσια. Σε αυτή τη στάση ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι είστε χαρούμενοι. Για αυτό, ίσως, ταυτόχρονα χαμογελάνε. 

via GIPHY

Γνωρίζουν την αρχή της αναλογίας 90/10. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 10% της ευτυχίας μας εξαρτάται από πράγματα που μας συμβαίνουν και το 90% από το πώς θα αντιδράσουμε εμείς σ' αυτά. Έχουμε δηλαδή οι ίδιοι να ορίσουμε τη συναισθηματική και ψυχική μας κατάσταση όποια και αν είναι τα δεδομένα γιατί η ευτυχία είναι απόφαση.

via GIPHY

Τρώνε καλά

Παίρνουν τουλάχιστον πέντε γεύματα που περιλαμβάνει διατροφική ποικιλία με έμφαση στις σαλάτες, τα φρούτα και τους χυμούς. Προσοχή δεν τρώνε πολύ, απλά δεν παραλείπουν κύριο γεύμα και τα ενδιάμεσα τους. Και φυσικά όταν τρώνε, απλά τρώνε. Δεν γευματίζουν μπροστά στον υπολογιστή απατώντας σε email ή οδηγώντας. 

via GIPHY

Δεν ακούν την εσωτερική τους φωνή

Ξέρετε εκείνη τη μικρή εσωτερική φωνή, μέσα στο κεφάλι μας, η οποία είναι αφόρητα επικριτική που ποτέ δεν ικανοποιείται και πάντα θέλει περισσότερα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι προκαλούν αυτή τη φωνή, διαφωνούν έντονα μαζί της και εμπιστεύονται την θετική εσωτερική φωνή, δίνοντάς της χώρο να ακουστεί. 

via GIPHY

Ξέρουν τον κανόνα των 4 λεπτών

4 λεπτά πριν σηκωθούν από το κρεβάτι, μένουν εκεί και σκέφτονται όχι την ημέρα που ξεκινάει και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν αλλά κάτι θετικό. Κι όταν επιστρέφουν σπίτι αφιερώνουν στον εαυτό τους 4 λεπτά χωρίς κινητό, ομιλία, διάδραση. 4 ολόκληρα, προσωπικά λεπτά. 

 

via GIPHY