Σε πόσους γάμους είστε καλεσμένοι φέτος; - Free Sunday
Σε πόσους γάμους είστε καλεσμένοι φέτος;

Σε πόσους γάμους είστε καλεσμένοι φέτος;

Φίλοι και γνωστοί αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανταλλάξουν όρκους δέσμευσης ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Δεν είναι, όμως, οι μόνοι. Οι καλοκαιρινοί γάμου έχουν γίνει θεσμός και ειδικά αν είστε μετά τα 30-35 οι προσκλήσεις φτάνουν ομαδικά.

Άλλοι επιλέγουν την ενορία της γειτονιάς τους, οι περισσότεροι ένα από τα κτήματα των Μεσογείων και οι πιο «μερακλήδες» το νησί/χωριό καταγωγής τους ή γνωριμίας του ζεύγους.

Οι πιο ευσπλαχνικοί συνδυάζουν γάμο και βαφτίσια απαλλάσσοντας μας από έξοδα και μετακινήσεις. Τους ευχαριστούμε διπλά.

Πριν πάρεις καταναλωτικό δάνειο – που κανείς δεν δίνει- για να ανταποκριθείς σε όλες τις υποχρεώσεις δώρου- εμφάνισης- παρουσίας χρειάζεσαι μια βαθιά ανάσα και τον παρακάτω χρυσό οδηγό.

Φόρεμα

Αν οι γάμοι που είσαι καλεσμένη είναι άσχετοι μεταξύ τους και δεν αγαπάς τον πονοκέφαλο του «τι να φορέσω;» διάλεξε ένα φόρεμα για όλους και άλλαξε αξεσουάρ, τσάντα και παπούτσια. Ένα καθαριστήριο στο μεταξύ των τελετών κρίνεται απαραίτητο. Φυσικά μη ξεχάσεις πως απαγορεύεται να βάλεις λευκό. Αυτό είναι δικαιωματικά το χρώμα της νύφης. Κι όσο κι αν το επιθυμείς ούτε και το μαύρο ενδείκνυται. 

 

via GIPHY

Το τραπέζι

Αν δεν είσαι συγγενής ή συνάδερφος υπάρχει πιθανότητα να καταλήξεις σε κάποιο τραπέζι που οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα αυτοσυστηθούν ως κολλητοί του/της γαμπρού/νύφης  και σίγουρα θα έχουν να θυμηθούν κάποια χαρακτηριστική ιστορία που να το αποδεικνύει. Γέλα συγκαταβατικά γιατί το σκληρό ροκ δεν έχει ξεκινήσει. Στο δεύτερο ποτήρι κρασί θα σου έχουν κατηγορήσει όλους τους υπόλοιπους στο τραπέζι και στο δεύτερο τραγούδι θα σε τραβάνε άγαρμπα από τις μασχάλες να σηκωθείς στη πίστα. Κόψε τα πολλά πολλά από την αρχή. Δεν θες να βρεθείς καλεσμένη και στον δικό τους γάμο. 

via GIPHY

Από σένα πότε θα φάμε κουφέτα;

Αυτή είναι η φράση που καμία ανύπαντρη γυναίκα, αλλά και άντρας δεν θέλει να ακούσει σε ένα γάμο. Ακόμα και αν είστε ορκισμένη single σε έναν γάμο όλες τις γυναίκες –και ναι και τους άντρες- σκέφτονται τα αειθαλή «εγώ θα πεθάνω μόνη;», «εγώ θα πεθάνω μόνη (χωρίς ερωτηματικό)», «εγώ πότε θα γίνω μάνα;». Είναι φυσιολογικό μη φρικάρεις. Μέχρι να αρχίσουν οι σαμπάνιες θα σου έχει περάσει. Για αυτό λοιπόν όταν η θεία με το αξύριστο μουστάκι κάνει την απαγορευμένη ερώτηση μη πέσεις στη βαριά μελαγχολία. Ούτε δόλο έχει, ούτε πρόθεση. Τόσα ξέρει τόσα ρωτάει. Αν ωστόσο δεν είναι η αγαπημένη σου θεία ψιθύρισε της στο αυτί: «Θεία μου αρέσουν τα κορίτσια».  Αν πάλι συνοδεύεσαι βάλε το δάχτυλο στο μύτη, ψέλλισε ένα συνωμοτικό «σσσς» και κλείσε της το μάτι. Τι σημασία έχει που ο συνοδός σου είναι ο γκέι φίλος σου;

via GIPHY

Το δώρο

Σόρι αλλά σε κάποιους γάμους που είναι μακριά και πρέπει να διασχίσω τη μισή ήπειρο για να τιμήσω τη νύφη και τον γαμπρό πλέον δώρο δεν πάω και ας με πουν γαϊδούρα. Ούτε χρήματα στην τράπεζα βάζω αν το ζευγάρι δεν είναι κολλητοί. Εκπτώσεις και προσφορές πλέον υπάρχουν όλο τον χρόνο. Με 30Ε ξεμπέρδεψα. Αν είναι φίλοι αγαπημένοι προσπαθώ να ενταχτώ σε κάποιο γκρουπ φίλων, κολλητών ή συναδέλφων που όλοι μαζί συγκεντρώνουν χρήματα ή αγοράζουν κάτι «καλό». 

via GIPHY

H ανθοδέσμη

Πότε ξεκίνησε αυτή η αμερικανιά με τις ανθοδέσμες δεν μπορώ να καταλάβω. Για χρόνια πηγαίναμε σε γάμους με την νύφη να φεύγει με το ωραιότατο μπουκέτο της αγκαλιά. Μάλιστα η μάνα μου το δικό της το είχε αποξηράνει. Άκου τώρα να στηνόμαστε να πιάσουμε μια ανθοδέσμη. Αυτό που κάναμε και ακόμα κάνουν πολλές νύφες είναι να γράψουν τα ονόματα των φιλενάδων της κάτω από τα παπούτσια. Ως εκεί. Η δημόσια διαπόμπευση των ανύπαντρων γυναικών που αδημονούν να ντυθούν νύφες τσαλαπατώντας η μια την άλλη εξανεμίζει καταρχήν την λογική. Και κατά δεύτερον την όποια πιθανότητα να σε φλερτάρει κάποιος εκείνο το απόγευμα. 

 

via GIPHY