Μπήκαμε στον αστερισμό του Λέοντα- να τι πρέπει να ξέρεις για τους Βασιλιάδες του Ζωδιακού Κύκλου - Free Sunday
Μπήκαμε στον αστερισμό του Λέοντα-  να τι πρέπει να ξέρεις για τους Βασιλιάδες του Ζωδιακού Κύκλου

Μπήκαμε στον αστερισμό του Λέοντα- να τι πρέπει να ξέρεις για τους Βασιλιάδες του Ζωδιακού Κύκλου

Ο βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου όταν βρυχάται όλοι ψάχνουν να βρουν πέτρα να κρυφτούν. Μη «ψαρώνετε» τα λιοντάρια ανήκουν στην οικογένεια των Αιλουροειδών και κατά βάθος είναι γατούλες.

Να πως θα αποκωδικοποιήσετε τα Λιοντάρια που σας περιβάλουν:

Ανεξάρτητα, αλλά όχι μοναχικά, γενναιόδωρα στα όρια της σπατάλης, φιλάρεσκα και συχνά ανάγωγα, λαμπερά αλλά και φωνακλάδικα τα Λιονταράκια μας έχουν τα πλεονεκτήματα και τις παθογένειες που έχει ένας Βασιλιάς.

Λατρεύουν τα ακροατήρια, άλλωστε έχουν γνώμη για όλα και συντηρούν ένα τσούρμο αυλικών, που τους ακολουθεί, τους χειροκροτεί και γενικά τους υπηρετεί. Για αυτό και συχνά κινδυνεύουν αφού είναι επιρρεπείς στην κολακεία. Δεν είναι, όμως, χαζοί. Αργά ή γρήγορα ο Λέοντας θα ξεχωρίσει το υστερόβουλο παράσιτο και πιστέψτε μας η τιμωρία θα είναι σκληρή. Για την ακρίβεια η σκληρότερη του είδους. Δεν θα εκδικηθεί, όπως π.χ ένας Σκορπιός, απλά θα σας  στερήσει την παρουσία του που είναι η πιο βαριά ποινή που μπορεί να επιβληθεί στο σύμπαν.

Οι Λέοντες έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά, αν και κινδυνεύουν από τη ματαιοδοξία τους. Γνωρίζουν, όμως, και επιθυμούν να υπηρετούν το γενικό καλό ακόμα και αν αυτό είναι για λόγους υστεροφημίας. Μπαράκ Ομπάμα, Ούγκο Τσάβες, Αλέξης Τσίπρας, Φρανσουά Ολλάντ, Μπιλ Κλίντον, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Μαρίν Λε Πεν και μάλλον ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκαν στον αστερισμό του Λέοντα.  

Ο Λέων ως φίλος

Οι Λέοντες είναι η ψυχή της παρέας. Γελαστοί και πλουμιστοί κατεβαίνουν τελευταίοι από την πίστα, γλεντάνε και γελάνε δυνατά. Είναι πιστοί φίλοι και γενναιόδωροι. Θα θυμηθούν τα γενέθλια σας, τις σημαντικές στιγμές, θα σας γεμίσουν δώρα. Έχει την ικανότητα να ανεβάζει κάποιον και να τον εμψυχώνει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ωστόσο αν κάποιος του κλέψει τη λάμψη μπορεί να γίνουν ζηλιάρηδες. Κι όταν τα Λιοντάρια ζηλεύουν έχουν την τάση να μειώνουν τον άλλον. Συχνότερα, βέβαια, γίνεται το αντίθετο. Είναι τόσο γοητευτικό να βρίσκεσαι γύρω από ένα Λιοντάρι και τόσα τα επιφωνήματα θαυμασμού που κερδίζει που ακόμα και ένας αναίσθητος Ταύρος μπορεί να τον ζηλέψει. Το Λιοντάρι καταλαμβάνει όσο χώρο του επιτρέπεται και έτσι σπάνια υπάρχει χώρος για άλλον. Περιορίστε τον λοιπόν και όλα θα πάνε καλά γιατί η φιλία του θα είναι παντοτινή, αληθινή και πολύτιμη.

Οι Λέοντες έχουν την τάση να δημιουργούν ισχυρές φιλίες με ανθρώπους του αντίθετου φύλου. Όπως για παράδειγμα η Σάντρα Μπούλοκ που μερικοί από τους κολλητούς της είναι ο Κιανού Ριβς, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, o Μπεν Άφλεκ (επίσης Λέων) και ο Χιου Γκραντ ενώ εξακολουθεί να έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τους πρώην της Ράιν Γκόσλινγκ και Μάθιου ΜακΚόναχι.

Ο Λέων και η Εργασία

Οι Λέοντες με ότι καταπιαστούν θα είναι αποτελεσματικοί, ειδικά σε θέσεις που χρειάζεται να συντονίσουν ή να διοικήσουν. Για αυτό άλλωστε είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, όπως ο Τζωρτζ Σόρος. Εξ αιτίας της φυσικής του λάμψης πολύ συχνά έλκονται από τα φώτα της δημοσιότητας. Η Μαντόνα, η Τέιλοr Σουίφτ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, o Κρις Χέμσγουορθ, η Σελένα Γκόμεζ, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Τζένιφερ Λόρενς είναι μερικές διασημότητες που ανήκουν στον αστερισμό του Λέοντα.

Από την άλλη επειδή είναι αγωνιστές, που δύσκολα εγκαταλείπουν τη μάχη ακόμα και με κίνδυνο την υγεία τους διαπρέπουν και στον αθλητισμό.

Ο Νίκος Γκάλης, ο Κόμπε Μπράιαντ, ο Ρόζτερ Φέντερερ, ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Μοχάμεντ Άλι είναι μερικά από τα διάσημα Λιοντάρια του αθλητισμού. Δεν είναι απλά οι καλύτεροι. Είναι αξεπέραστοι.

Ο Λέοντας στη σχέση

Ο Λέων απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα δημιουργήσει το δικό του σενάριο για να ανταπεξέλθει. Κατά βάθος, μη γελιέστε, αν βρει αυτό που θέλει είναι σπιτόγατος. Όχι, όμως, και βαρετός. Το σπίτι του, ακόμα και αν είναι γκαρσονιέρα, θα είναι σαν παλάτι. Και δίπλα στο δικό του θρόνο θα έχει προνοήσει να υπάρχει κι ανάλογη θέση για το έτερον ήμισυ.

Έχει μια καταπληκτική ικανότητα να ξεπερνάει οποιοδήποτε αίσθημα απελπισίας κι οποιαδήποτε σειρά από ατυχή γεγονότα. Δεν του αρέσει να είναι δυστυχισμένος ή μίζερος. Έτσι η ζωή δίπλα του θα έχει πάντα στόχος.

Ο Λέων, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένους με άλλους δυνατούς τύπους ανθρώπων, που δε δέχονται εντολές. Δε θα αλλάξει εύκολα τη γνώμη του, όμως θα κατανοήσει και θα αποδεχθεί τη γνώμη των άλλων. Ωστόσο, δεν τα πάει καλά με αυτούς που προσπαθούν να του επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους. Συχνά έχει τη συμπεριφορά απαιτητικού, κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό φαίνεται μόνο αν κάποιος μπει στα όρια του βασιλείου του. Αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, για να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Αν επιθυμείται μια γυναίκα Λέων μη τσιγκουνευτείτε τα κομπλιμέντα. Τα δέχεται με ευχαρίστηση. Δεν είναι, όμως, ελαφρόμυαλη. Ξέρει ποια είναι και τι θέλει. Απλά τη διασκεδάζουν. Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες όταν είστε μαζί της, μόνο εκείνη θα πρέπει να καθρεφτίζεται στα μάτια σας. Η ιδέα και μόνο του ανταγωνισμού την απωθεί εντελώς, γιατί απλά είναι υπέροχη, μεγαλοπρεπής και καλύτερη από κάθε άλλη - ή τουλάχιστον έτσι βλέπει τον εαυτό της.

Προσελκύει τους άνδρες, σκόπιμα ή όχι, λόγω της εκθαμβωτικής προσωπικότητά της. Είναι, όμως, καλή και πιστή σύντροφος. Αν έχει περάσει δηλαδή τα 30. Πριν από αυτή τη δεκαετία, ίσως, ακόμα μαζεύει λάφυρα. Φανταστείτε την Σαρλίζ Θερόν. Η γυναίκα Λέων είναι σέξι, αλλά όχι προκλητική.

Η συνειδητοποιημένη όμως Λιονταρίνα είναι μια Βασίλισσα και επιθυμεί δίπλα της έναν Βασιλιά. Πάρτε, λοιπόν, πρωτοβουλίες, χρησιμοποιήστε παλιομοδίτικη αβρότητα και φυσικά πληρώστε τα πάντα. Στα πρώτα τουλάχιστον ραντεβού. Να ξέρετε να αποζημιωθείτε. Η γυναίκα Λέων δεν θα σας κάνει δώρα μόνο στα γενέθλια σας, αλλά κάθε φορά που βλέπει σε μια βιτρίνα κάτι που σας ταιριάζει.  

Είναι ευγενική και υποστηρικτική, διαθέτει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα και είναι πάντα διασκεδαστικό να είστε μαζί της. Θα πρέπει να έχει δίπλα της κάποιον που τον να θαυμάζει –έστω για τους δικού της λόγους. Και αυτόν τον κάποιον θα τον αποθεώνει παντού! Είπαμε θα σας έχει Βασιλιά, αρκεί να ξέρετε να φερθείτε σε μια Βασίλισσα.

Οι άντρες Λέοντες είναι λίγο πιο δύσκολοι σα χαρακτήρες. Συχνά ζηλιάρηδες, ανταγωνιστικοί, δεν θα διστάσουν να σας μειώσουν αν αισθανθούν πως τους αδικείται.

Ο άντρας Λέων εμφανίζεται ως ένας σταθερός και ανέκφραστος βασιλιάς, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ ευαίσθητος. Φαντάσου τον «σκληρό» Σον Πεν, που βαράει παπαράτσι, μισεί τις συνεντεύξεις αλλά μάχεται για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Θέλει μια γυναίκα να τον φροντίζει, όχι επειδή το απαιτεί, αλλά επειδή πιστεύει ότι το δικαιούται. Μπορεί να έχει την τάση να φέρεται εγωκεντρικά, αλλά κάτω από αυτά είναι ευγενικός κι έχει να δώσει πολλή αγάπη, αρκεί η γυναίκα που είναι μαζί του να μπορεί καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες. Ο Λέων τα πάει καλά σχεδόν με όλα τα ζώδια και θα δέσει με τη γυναίκα που θα τον θαυμάζει, θα παραβλέπει τα λάθη του (αν και ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος) και κυρίως δεν θα του γκρινιάζει- αν και ο ίδιος είναι πολύ, πολύ γκρνιάρης.