Που να πεταξετε χαρταετο στην Αθήνα - Free Sunday
Που να πεταξετε χαρταετο στην Αθήνα

Που να πεταξετε χαρταετο στην Αθήνα

 

Το πέταγμα του χαρταετού, αποτελεί σημαντικό έθιμο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας. Για τα ελληνικά, παραδοσιακά Κούλουμα, ο χαρταετός –τουλάχιστον παλιότερα- κατασκευαζόταν από τα παιδιά, με ή χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους, με απλά υλικά, όπως χαρτί, καλάμι ή λεπτό πηχάκι, σπάγκο και εφημερίδες ή περισσεύματα από τις αποκριάτικες κορδέλες. Σήμερα, άλλοι προτιμούν να αγοράζουν έτοιμο τον χαρταετό τους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη χειροτεχνία και προτιμούν να τον φτιάχνουν μόνοι τους (Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε μόνοι σας τον χαρταετό σας).

Το μόνο που απομένει είναι να βρείτε το χώρο όπου θα μπορείτε να αμολήσετε… καλούμπα και να δείτε τον χαρταετό σας να υψώνεται. Και οι επιλογές που έχετε είναι πολλές, ακόμη και αν δεν απομακρυνθείτε και πολύ από το κλεινόν άστυ…

 

Σούνιο

Με θεά τη θάλασσα και το ναό του Ποσειδώνα, το Σούνιο και οι γύρω παραλίες, προσφέρονται για το πέταγμα του χαρταετού και για να γιορτάσετε τα κούλουμα. Περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, στο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής, θα βρείτε ελεύθερους χώρους και παραλίες, όπου μπορείτε να αφήσετε το χαρταετό σας να φτάσει στα ύψη. Η διαδρομή μέχρι το Σούνιο είναι εντυπωσιακή και μπορείτε να κάνετε στάσεις σε παραλίες στη Βάρκιζα, την Αγία Μαρίνα, το Λαγονήσι, την Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα τα Λεγρενά κ.α.

/

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

Το άλσος Συγγρού είναι ένας πραγματικός παράδεισος στο Μαρούσι, αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Έχει μία κεντρική είσοδο στο ύψος του ΚΑΤ, αλλά και άλλες εισόδους περιμετρικά του. Καταλαµβάνει 950 στρέµµατα καλυµµένα κυρίως από πεύκα, αλλά και καλλιεργήσιμα φυτά και έχει χαραγμένα μονοπάτια για περιπάτους και ποδήλατο. Υπάρχουν όμως και σημεία που δεν έχουν δέντρα και ενδείκνυνται για το πέταγμα του χαρταετού.

Λόφος Φιλοπάππου

 

Αθήνα ξελογιαστρα ♡ #athens#athensvoice#athenscity#view#visitgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga_Kouk (@olga_kouk) στις

Είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά, γραφικά και δημοφιλή σημεία για το πέταγμα του χαρταετού, ενώ στο σημείο αυτό διοργανώνονται και εκδηλώσει από το Δήμο, με νηστίσιμα εδέσματα, γλέντι, χορό και διανομή λαγάνας και σαρακοστιανών. Ο Παρθενώνας θα σας… ελέγχει, γι’ αυτό φροντίστε να είστε εσείς εκείνοι που θα υψώσετε τον χαρταετό σας ψηλότερα.

Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

Το Άλσος του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω είναι ένα ιδιαίτερα ζωντανό σημείο για την περιοχή. Διαθέτει μικρά αναψυκτήρια και χώρους ανάπαυλας και αποτελεί κατάλληλο μέρος για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα ο Δήμος διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά της πόλης, με φουσκωτά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους, διασκεδαστές, ζωγραφική προσώπου, μουσική και τραγούδια και φυσικά πέταγμα του χαρταετού.

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

 

#sunnyday #alsosveikou #walks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomay Worton (@thomay_worton) στις

Το Άλσος Βεΐκου είναι ένα καταπράσινο μέρος στην περιοχή του Γαλατσίου, με χώρους για χαλάρωση, καφέ και άθληση. Είναι γνωστό και για τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα και μαζεύει πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα για το πέταγμα χαρταετού.