Αυτή η γυναίκα θυμάται τα πάντα από την ηλικία των 12 ημερών - Free Sunday
Αυτή η γυναίκα θυμάται τα πάντα από την ηλικία των 12 ημερών

Αυτή η γυναίκα θυμάται τα πάντα από την ηλικία των 12 ημερών

Λένε πως η μνήμη είναι περίεργο πράγμα, καθώς θυμάσαι πράγματα που δεν θες και ξεχνάς τα σημαντικά.Λένε πως η μνήμη είναι περίεργο πράγμα, καθώς θυμάσαι πράγματα που δεν θες και ξεχνάς τα σημαντικά.
Μόνο που η μνήμη είναι ακόμα πιο μυστήρια για τη Rebecca Sharrock, καθώς θυμάται τα πάντα από τη ζωή της, όσο μικρά ή τετριμμένα κι αν είναι, καθώς δεν μπορεί να ξεχάσει.


Η Rebecca είναι βλέπετε μια από τους 80 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν «ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη», μια εξαιρετικά σπάνια νευροψυχολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακραία μνήμη για τις προσωπικές στιγμές του ατόμου, αυτό που αποκαλείται πια «υπερθυμησία».


Θυμάται, ας πούμε, ποιο ήταν το πρώτο της δώρο γενεθλίων, έχει μνήμες από τη δωδέκατη μέρα της ζωής της και ανακαλεί κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός που της έχει συμβεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.
Το γεγονός ότι θυμάται τι συνέβη στη δωδέκατη μέρα της ζωής της είναι φυσικά αρκούντως εκπληκτικό: «Οι γονείς μου με έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού (ιδέα του πατέρα μου) και με ξάπλωσαν για μια φωτογραφία. Ως νεογέννητο παιδί, ήμουν περίεργη για το κάλυμμα της θέσης και το τιμόνι που βρισκόταν από πάνω μου»!

Η 27χρονη σήμερα Αυστραλή από το Μπρίσμπεϊν εμφανίστηκε στο πρωινό μαγκαζίνο της βρετανικής τηλεόρασης «Good Morning Britain» για να αποκαλύψει τα όσα μοναδικά λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλό της. Η κοπέλα πάσχει από αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, έχει όμως και ιδιαίτερες ικανότητες. Ως φαν του «Χάρι Πότερ», θυμάται για παράδειγμα κάθε λέξη που έγραψε ποτέ η Ρόουλινγκ και στα εφτά βιβλία της σειράς!

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελετούν ήδη τις εξαιρετικές μνημονικές της ικανότητες, προσπαθώντας να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς της μνήμης και τα μονοπάτια της…