Δωρεάν Σεμινάριο διαχείρισης του Στρες με τη Μέθοδο του Διαλογισμού - Free Sunday
Δωρεάν Σεμινάριο διαχείρισης του Στρες με τη Μέθοδο του Διαλογισμού

Δωρεάν Σεμινάριο διαχείρισης του Στρες με τη Μέθοδο του Διαλογισμού

Εισαγωγικό δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση του Στρες μέσα από τη μέθοδο του Διαλογισμού» διοργανώνεται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 12:30-14:00 στο κέντρο Physiopolis στο Χαλάνδρι.

Σε αυτό το Σεμινάριο, η Μαρία Παγκάλου θα μας ξεναγήσει στα οφέλη του διαλογισμού της Ράτζα Γιόγκα των Brahma Kumaris και τις πρακτικές ασκήσεις συγκέντρωσης.

Η Μαρία ανακάλυψε τον διαλογισμό όταν άρχισε να συνειδητοποιεί πως τα επιτεύγματα δεν είναι ποτέ αρκετά για την αληθινή ευτυχία, αλλά ούτε και σχετικά με το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Δημιουργούμε νόμους για περισσότερη επιτυχία και δρώμενα και ωστόσο, το άγχος συχνά μας καταβάλλει και έτσι καθορίζει το αισθήματα, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά μας.

Άλλοτε κρύβεται και άλλοτε μεταμφιέζεται σε τέτοιο βαθμό, που δεν το αναγνωρίζουμε ή το θεωρούμε φυσιολογικό, οικοδομητικό ή υγιές και μετέπειτα είναι αργά για να επαναφέρουμε τη γαλήνη στην επίγνωσή μας.

Πού βρίσκεται η αλήθεια και ποια είναι η μέθοδος για να καθαρίζουμε το νου, ώστε να τον διατηρούμε  σε καλή φόρμα πριν επηρεάσει την σωματική υγεία μας;

51395609 2195180324080850 7140874379369381888 n

Έρευνες έχουν δείξει πως ο διαλογισμός ωφελεί άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες και εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στην ζωή μας.

Δεν αφορά μόνο αθλητές ή κατηγορίες ανθρώπων εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των σχέσεων με τον εαυτό και τους γύρω μας στην καθημερινότητα.

Ο διάλογος ή συζήτηση με τον εαυτό στη σιωπή, μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο πολυάσχολος νους ησυχάζει η διάνοια ενθαρρύνεται να εστιαστεί καθαρά εκεί που χρειάζεται για να κάνει τη ζωή μας ξανά απλή.

Έτσι, σταδιακά αποκαθίσταται η σχέση μας με τα μεγάλα ερωτηματικά  του τι, πώς και γιατί. Η ποιότητα του χρόνου εξοικονομείται και η δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις ενισχύεται.

Επομένως, αφήνουμε το παρελθόν στο παρελθόν, αποδεχόμαστε το παρόν και υποδεχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

INFO

  • Εισηγήτρια: Μαρια Παγκαλου, Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, Εθελόντρια Brahma Kumaris
  • Είσοδος: Δωρεάν
  • PHYSIOPOLIS, Πολυχώρος Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης και Σωματικής Ευεξίας, Παπαναστασίου 3, 152 34, Χαλάνδρι (ΜΕΤΡΟ Αγ. Παρασκευής), τηλ: 210 68 00 175, www.physiopolis.gr