Μορατόριουμ και στην Πρωταπριλιά - Free Sunday
Μορατόριουμ και στην Πρωταπριλιά
Στην τρέχουσα περίοδο ο πλανήτης δεν έχει όρεξη για φάρσες Eurokinissi

Μορατόριουμ και στην Πρωταπριλιά

Με τη ζωή στο μεγαλύτερο κομμάτι των ΗΠΑ να έχει τραβήξει ‘χειρόφρενο’ και την οικονομία να οδεύει προς ύφεση, οι Αμερικανοί και πολλοί ακόμα λαοί φάνηκαν να μην έχουν όρεξη για πρωταπριλιάτικα αστεία φέτος. 

Παραδοσιακά, μια τέτοια μέρα, οι φαρσέρ δίνουν νέα διάσταση στην έννοια του αληθοφανούς, κατασκευάζοντας φανταστικές ειδήσεις, συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα να ξεγελάσουν τους εύπιστους και να προκαλέσουν γέλιο. Ωστόσο φέτος πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητούν από τους φιλόδοξους φαρσέρ να αφήσουν στην άκρη τα αστεία και τις πλάκες, όσο καλοπροαίρετα κι αν είναι. 

«Συμφωνώ 100% με το μορατόριουμ για την Πρωταπριλιά φέτος», έγραψε στο Twitter ο χρήστης Μάικ Ντράκο από το Σαν Φρασίνσκο. Χθες, το Twitter πλημμύρισε με αναρτήσεις που ζητούσαν από τον κόσμο να αφήσει στην άκρη τις φάρσες καθώς ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σοβαρότητα της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

«Πληροφοριακά, η Πρωταπριλιά ακυρώνεται! Αρκετά τραυματικές εμπειρίες είχαμε ήδη», έγραψε άλλος χρήστης από το Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. 

 Ακόμα και η Google, μια εταιρία που αγαπά τα πρωταπριλιάτικα αστεία, έκανε έκκληση φέτος να μην γίνουν φάρσες, εν μέρει προκειμένου να τηρήσει τη δέσμευσή της για παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για την COVID-19. Η Google ζήτησε από στους εργαζομένους της να ξεχάσουν τις πρωταπριλιάτικες πλάκες και τα αστεία έως το 2021, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της εταιρίας, το οποίο αρχικά παρουσίασε το Business Insider.

Ειδικοί ψυχικής υγείας συμφωνούν ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο για να συνεχίσουμε να έχουμε προοπτική και ελπίδα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, αλλά προτείνουν μια πιο ήπια μορφή αστείων και χιούμορ σε σχέση με τις τυπικές φάρσες και τα ψέματα της πρωταπριλιάς.

«Κάντε το αντίθετο την Πρωταπριλιά και συμπεριφερθείτε όμορφα στους άλλους και με ήρεμο τρόπο, αντί να κάνετε φάρσες», δήλωσε η ψυχολόγος Ράντι Κάμεν, που έχει ασθενείς μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη. «Αυτή τη στιγμή είμαστε εύθραυστοι. Με το να παραπληροφορούμε και να λέμε ‘Απλά έκανα πλάκα’, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Μοιάζει σαν να είναι Πρωταπριλιά κάθε μέρα, άρα γιατί να ενισχύσουμε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση;». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ