Εκφράσου ελεύθερα μέσα από την μόδα - Free Sunday
Εκφράσου ελεύθερα μέσα από την μόδα

Εκφράσου ελεύθερα μέσα από την μόδα

Η Benetton και η Depop ανακοινώνουν μια συνεργασία που στοχεύει στον εορτασμό της κληρονομιάς της Benetton στο χώρο της μόδας, η οποία διοχετεύεται μέσω της ενέργειας και της προσωπικής έκφρασης που διαθέτει η δημιουργική κοινότητα Depop. Μέσω της συνεργασίας αυτής προωθούνται κάποιες από τις βασικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Benetton, όπως η μακροβιότητα και η αξία των μεταχειρισμένων ενδυμάτων. Οι πωλητές της κοινότητας Depop από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιμεληθεί μια συλλογή από σπάνια vintage κομμάτια Benetton, διαθέσιμα προς πώληση από τις 31 Μαΐου.

«Αυτή η συνεργασία με τη Benetton επεκτείνει τις προσπάθειές μας στη Depop να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όσους επικεντρώνονται στην κοινότητα και μοιράζονται αξίες παρόμοιες με τις δικές μας", λέει ο Steve Dool, Επικεφαλής Εταιρικών Συνεργασιών. «Η μεγάλη φήμη της Benetton ενάντια στις προκαταλήψεις και η δημιουργία ανάλογων διαφημιστικών εκστρατειών συνάδει με τις ιδέες που διέπουν τη Depop. Μέσω αυτής της συνεργασίας, εμπλέκουμε την κοινότητα των Πωλητών μας ώστε να επεκτείνουμε τη ζωή ορισμένων από τα πιο πολυπόθητα ρούχα της Benetton. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με τη Benetton για να ενισχύσουμε την ιδέα ότι οι άνθρωποι πρέπει να προβάλλουν τον εαυτό τους και να εκφράζονται ελεύθερα, μια ιδέα, την οποία και οι δύο εταιρείες υποστηρίζουμε σθεναρά». 

01.AYO 0044 min 

Με βάση την κληρονομιά της Benetton, η καμπάνια Benetton x Depop έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο όσους τολμούν να εκφραστούν και να αγνοήσουν τις κοινωνικές νόρμες και συμβάσεις. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει στα μέλη της κοινότητας Depop μια δημιουργική πλατφόρμα, μέσω της οποίας είναι σε θέση να υπερασπιστούν και να μοιραστούν τη φωνή τους για κοινωνικά ζητήματα που είναι σημαντικά για αυτούς. Η διαφημιστική εκστρατεία προβάλλει ανθρώπους όπως ο @YouthClubStore που έχει δεσμευτεί να προωθεί μια πιο ενσυνείδητη κατανάλωση των ειδών μόδας, η @ArchiveSix που μιλάει για την ενδυνάμωσή της ως επιχειρηματίας POC, ο χορευτής @Ayo που πρεσβεύει τη σημασία της αυτοεκτίμησης και της αποδοχής του εαυτού μας και η @Hadiyahh που είναι παθιασμένη με την παρουσίαση των πραγματικών γυναικείων σωμάτων στα μέσα ενημέρωσης. Από τις διαφημιστικές εκστρατείες της Benetton στη δεκαετία του ’90 μέχρι την κοινότητα του Depop το 2021, γνωρίζουμε ότι η μόδα έχει στα χέρια της μεγάλη δύναμη για να επιφέρει δημιουργικές κοινωνικές αλλαγές.

01.AYO 0315 min

«Ως μέρος των καινοτόμων διαδικασιών που συνεχώς λαμβάνουν χώρα στη United Colors of Benetton – κύριος στόχος των οποίων είναι η ανανέωση του εμπορικού σήματος και η σταδιακή αύξηση της αναγνωρισιμότητάς του στις νέες γενιές – είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Depop, την καινοτόμο παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα που ειδικεύεται στις πωλήσεις vintage προϊόντων», λέει ο Massimo Renon, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Benetton. «Χάρη στα μεταχειρισμένα ενδύματα της Depop, τα οποία αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για τη βιώσιμη μόδα, η Benetton βγαίνει στο προσκήνιο με σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο. Τα vintage ρούχα μας που έχουν γράψει ιστορία θα ξαναζωντανέψουν μέσω της Depop, η οποία μοιράζεται μαζί μας την ίδια δημιουργική γλώσσα και τις ίδιες αξίες της διαφορετικότητας, της ενσωμάτωσης και της βιωσιμότητας».

02.HADYIAH 0039 min

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συλλογή των 60 κομματιών αφορά ολόκληρη τη δεκαετία του 1980 και του 1990, και περιλαμβάνει αντρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, με τα έντονα χαρακτηριστικά χρώματα της Benetton. Μπορείτε να βρείτε vintage κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ, που είναι εύκολο να φορεθούν ακόμη και σήμερα, όπως τα σπάνια πουκάμισα Rugby και τα χαρακτηριστικά μονόχρωμα μπλουζάκια, τα τζιν τζάκετ με τα πάτσγουορκ, τα χαρακτηριστικά πουλόβερ Argyle και τα λινά σορτς. Η συλλογή του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από τους κορυφαίους πωλητές της εφαρμογής @HMSVintage, @AreaEighteen, @Thrifty_Towel, @happydais και @campervanvintage οι οποίοι ειδικεύονται στα μεταχειρισμένα και vintage ενδύματα.

03.GROUPS 0084 min

Στις ΗΠΑ, όλα τα σπάνια, συλλεκτικά κομμάτια της Benetton που περιλαμβάνονται στη συλλογή, καθώς και η διαφημιστική εκστρατεία, προέρχονται από τους 15 καλύτερους πωλητές της Depop σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των @nostalgic_threadz, @throwbacksvintage, @thegrungedoll, @mineclothingshop και @heynicholevintage.

Αγοράστε κομμάτια της συλλογής μέσω της εφαρμογής Depop από τις 31 Μαΐου.

Λίγα λόγια για τη Depop                                           

Η Depop είναι μια εφαρμογή που αφορά την αγορά και πώληση ειδών μόδας. Με περισσότερους από 27 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε 147 χώρες, αποστολή της είναι να χτίσει την πιο ποικίλη και προοδευτική εφαρμογή μόδας στον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία της Depop έχουν έδρα στο Λονδίνο, και θυγατρικές της εταιρείες εδρεύουν στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Depop, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Depop.com ή κατεβάστε την εφαρμογή σε iOS ή Android.

Ακολουθήστε τη Depop στο Instagram @Depop.

03.GROUPS 0161 min

Λίγα λόγια για τη Benetton

Ο Όμιλος Benetton είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες μόδας στον κόσμο, με παρουσία στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου και ένα δίκτυο περισσότερων από 4.000 καταστημάτων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά υπεύθυνη εταιρεία που σχεδιάζει το μέλλον της μόδας αλλά ταυτόχρονα ζει στο παρόν· που έχει το βλέμμα της συνεχώς στραμμένο στο περιβάλλον και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα σε μια κοινωνία που αλλάζει και μεταμορφώνεται διαρκώς. Η ιστορία της Benetton βασίζεται στην καινοτομία, κι αυτό είναι εμφανές στα φωτεινά χρώματα που χρησιμοποιεί, στην επανάσταση που έφερε στα καταστήματα λιανικής πώλησης, στα μοναδικά δίκτυα πωλήσεων και στις παγκόσμιες διαφημιστικές εκστρατείες που υπήρξαν ανέκαθεν αφρομή για κοινωνική συζήτηση και προκάλεσαν πολιτιστική αίσθηση.